Sport

Pofonokat osztogatnak Salgótarján Fő terén

Augusztus 29-én immáron hatodik alkalommal veszik majd birtokukba Salgótarján Fő terét az ökölvívók, akik a Botos Boksz Gála keretében népszerűsítik majd sportágukat.

A pénteken 16 órakor kezdődő rendezvényre a régió több egyesülete is jelezte részvételi szándékát, a szervezők körülbelül húsz összecsapást terveztek be a délutánra.

Botos Tibor, a rendezvény korábbi öt felvonásának szervezője sportemberi nagyságáról tett tanubizonyságot. A hétszeres magyar bajnok, az 1985-ös Európa-banokságon bronzérmet nyerő, az 1986-os renói világbajnokságon ötödik helyezett, majd a profi bokszban is jeleskedő ökölvívó fiúgyermeke néhány hónappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhuny, ám a sportember gyászában is vállalta a gála megszervezését.

 Erdei Zsolt (balra) és Botos Tibor
Fotó: Facebook 

“Nem tudom feldolgozni a tragédiát, szörnyű éjszakáim vannak, így én nem is lettem volna képes megszervezni ezt a gálát. Úgy voltam vele, hogyha valaki megcsinálja, hát legyen. Dorkó Péter egri barátom magára vállalta a szervezést, ő hozza a bírókat, az orvost, ő hívta meg a versenyzőket is” – mondta Botos a Sport24-nek.

Hagyományteremtő eseményről beszélhetünk, hiszen az elmúlt években olyan nagy nevek fordultak meg Salgótarjánban, mint Erdei Zsolt, Kótai Mihály, vagy épp Lévai István.

“Sajnos idén nem sikerült nagyágyúkat elcsábítani a programra, de valószínűleg így is rengeteg érdeklődő kilátogat majd a város Fő terére, mint ahogyan eddig is. Minden korosztály ökölvívói ringbe lépnek majd, kezdve a serdülőktől, egészen a felnőttekig, és lányok is öklöznek majd” – mondta a ma már edzőként is sikeresen tevékenykedő szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik