Sport

Egy napig pólóznak

A Hajós Alfréd Uszodában az UVSE hatodik alkalommal rendezi meg az 1 Nap Vízilabda nevet viselő rendezvényét. Olimpiai és világbajnokok, koncertek és 24 óra megállás nélküli vízilabdázás lesz a mostani menü. És egy bónuszmeccs.


Az UVSE hagyományos rendezvénye idén bónusszal bővül
Fotó: Dobos Sándor/Sport24 

Az UVSE az újpesti vízilabdahagyományok továbbhordozója, ma már nincs UTE, ez a klub azonban hihetetlen munkával az ország legeredményesebb utánpótlás-műhelyévé nőtte ki magát az elmúlt években.

De már felnőtt szinten is számottevő eredményeik vannak: a női csapat negyedik lett az ob I.-es bajnokság elmúlt idényében, a férfiak pedig most jutottak fel az első osztályba. Így most fordul elő először, hogy úgy tarthatják meg hagyományos rendezvényüket, az 1 Nap Vízilabdát, hogy mindkét vonalon első ligás felnőtt csapatuk van.

Éppen ezt emelte ki Lovas Péter, a klub elnöke a szerdai sajtótájékoztatón (ezt az esemény egyik fő támogatója otthonában, a gólkirálynak különdíjat is felajánló West End Bevásárlóközpontban tartották meg), valamint azt, hogy a nonstop vízilabdázás során mindig valami pluszt is próbálnak adni a kilátogatók és a klub játékosai számára.

Nos, augusztus 30-án, szombaton nem akármilyen pluszról lesz szó, de erről egy kicsit később. Szóval 29-én, délután 4-kor kezdődik az egynapos pólózás, a Hajós Alfréd Uszoda 33-as medencéjében. Másnap 16 órakor zárul a dzsembori, amelynek során – mint azt Benczur Márton szakmai elnökhelyettes (egyben a férficsapat oszlopos tagja) elmondta – koncertek, tombola, különböző játékok és folyamatos zene színesíti a programot.

16 (!) csapat játszik meccset egymással, a 6-7 évesektől a 18-19 éves játékosokig. 500-600 néző rendre megfordult az elmúlt években a 24 óra során, ez várhatóan most is így lesz (a belépő 500 forint, amely egyben a tombolát is jelenti), különösen azért, mert szombaton 11 órától különleges esemény színesíti a programot.


Godova Gábor és Steinmetz Barnabás
Fotó: Dobos Sándor /Sport24

A szervezők újra összehozzák az 1997-es LEN-kupa döntő résztvevőit. Abban az évben két magyar csapat, az UTE Office and Home és az FTC-Vitalin játszotta a sorozat fináléját. A Fradi edzője akkor Godova Gábor volt, ő most az UVSE felnőttcsapatának trénere, az újpestieket Kovács István irányította 17 évvel ezelőtt.

“Nem visszavágó lesz ez a mostani meccs, inkább egy emlékezés arra a két nagyszerű meccsre. Ritka alkalom, hogy két magyar klub nemzetközi kupadöntőt játszik, akkor így volt, s ne feledjük, hogy abban az évben aztán Európa-bajnokságot nyert hosszú idő után a magyar válogatott, soraiban a Fradi és az Újpest játékosaival. Biztos vagyok benne, hogy nagyon várják a srácok a hétvégét, többen egy-két éve vízben sem voltak, nemhogy edzettek volna. Jó móka lesz” – mondta Godova Gábor.

Az olimpiai bajnok dr. Steinmetz Barnabás, a Fradi egykori játékosa (ő a Honvédban még aktívan játszik): “Azt hiszem, most nem lesz olyan az iram, mint akkor volt. Mikor felvetődött az ötlet, nagyon örültem, hogy részt vehetünk az eseményen. Jó lesz találkozni a régi ismerősökkel, csapattársakkal, biztos vagyok benne, hogy előjönnek majd a régi taktikai variációk, egy-egy figura a meccsen, igazi közönségcsalogató esemény lesz, az biztos”.

A LEN-kupát egyébként az Újpest nyerte meg, Kásás Tamás a második meccs legvégén lényegében a félpályáról talált be, a Fradi kapusa, Pelle Balázs bevédte a gólt.

Mindenesetre aki kilátogat a margitszigeti uszodába, olyan klasszisokkal találkozhat a vízben, mint Katonás Gergely, dr. Szabó Zoltán, Kásás Tamás, Binder Szabolcs, dr. Bene András, Gál András vagy a Fradi részéről dr. Steinmetz Barna és dr. Steinmetz Ádám, Hesz Máté, dr. Kiss Gergely, Pelle Balázs, Székely Bulcsú vagy Fodor Rajmund.

Emlékeztetőül a döntő második meccséről:
 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik