Sport

Tízmilliós támogatás a Fehérvár AV19-nek

A klub és a Bericap Magyarország vezetősége kedd délelőtt Székesfehérváron jelentette be az együttműködést.

Az osztrák bajnokságban (EBEL) induló felnőtt csapat kiemelt támogatójának ügyvezető igazgatója, Papp Dénes elmondta, társadalmi felelősségvállalásuk keretében tízmilliós nagyságrendű összeggel támogatják a székesfehérvári jégkorongcsapatot, ehhez pedig a TAO-ból befolyó összegek is hozzáadódnak.

A cégvezető reményét fejezte ki, hogy a csapatnál kialakított fiatalítási koncepció eredményes lesz, mert az további szurkolókat és szponzorokat szerezhet a sportágnak. Utalt rá, hogy augusztus 12-én, az első edzőmérkőzésen majdnem telt ház, több mint 2500 szurkoló előtt játszott a Fehérvár AV19 az Érsekújvár ellen Székesfehérváron.

 
Ocskay Gábor kézfogásával is megköszönte a támogatást 
Forrás: albavolanhockey.hu 

Papp Dénes kiemelte, a Bericap Magyarország a jégkorong mellett az öttusázókat, a kosárlabdázókat és a kézilabdázókat is támogatja a városban. 

Ocskay Gábor szakosztályvezető a sajtótájékoztatón kijelentette, a rájátszásba kerülés a cél. Hozzátette, az új szezonnak a Rob Pallin, Sille Tamás új edzőpárossal, hét légióssal és tíz új játékossal, összesen 27 fős kerettel vágnak neki.

A sportvezető felidézte, hogy az EBEL-ben először 2007 őszén indultak és évről évre magasabbra emelték a lécet, egyre nagyobb elvárásoknak kell megfelelni. Ennek érdekében tavaly májusban hároméves fiatalítási ciklusba kezdett a klub, a négy esztendeje működő akadémiáról pedig már tavaly is kerültek fiatalok a felnőtt keretbe. Az akadémián 280 fiatallal foglalkoznak.

Ocskay szerint felülmúlta a várakozásokat, hogy az előző szezonban rájátszásba került a gárda. Idén hét akadémista került fel a felnőtt keretbe, melyben komoly változások történtek.

Az utánpótlás-nevelést emelte ki Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke is, aki rámutatott, a keretben 13 olyan játékos van, aki az U18-as vagy U20-as csapatból került fel.

A Fehérvár AV19 idei szezonja jövő hétvégén az ifj. Ocskay Gábor emléktornával kezdődik hivatalosan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik