Sport

Záhonyi Petra bronzérmes az olimpián

A Nanjingban zajló ifjúsági olimpián a kardvívók versenyében Záhonyi Petra a dobogó harmadik fokára állhatott.. A Kárpáti Rudolf Vívóklub 17 esztendős sportolója a Magyar Ifjúsági Csapat második vívó és hetedik érmét szerezte.

Záhonyi Petra a selejtezőkből kiemeltként jutott a 16-os táblára, majd a legjobb nyolc között 15:12-re legyőzte a török Fatma Zehra Kosét.

A döntőbe jutásért a másodikként kiemelt orosz – végül aranyérmes – Alina Moszejkóval vívott, akitől 15:12-re vereséget szenvedett. A bronzcsatában a japán Emura Miszaki felett aratott 15:13-as győzelmével Petra a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ezzel újabb, immár a hetedik érmet szerezte Magyarországnak – számolt be a mob.hu.   

 Fotó: hunfencing.hu

A négy magyar vívó kedden az egyéni számokban befejezte szereplését az ifjúsági olimpián. Esztergályos Patrik párbajtőrvívásban arany-, Záhonyi Petra kardvívásban bronzérmes lett, Pásztor Flóra a tőrözők közt 6., Nagy Kinga párbajtőrben 9. lett.

A tornász Kardos Botond egyéni összetettben sokáig az első háromban volt, ám végül meg kellett elégednie a negyedik hellyel. Összpontszáma 82.650, és 15 századdal maradt el a bronzéremtől. Talajon 14.300, lólengésben 13.900, gyűrűn 12.850, ugrásban 14.500, korláton 14.100, míg nyújtón 13.000 pontot kapott – a viadal honlapja alapján.

Úszásban Novoszáth Melinda 800 méter gyorson ötödik, Kenderesi Tamás 100 méter pillangón hetedik lett.

A magyar fiatalok a nanjingi éremgyűjtésben 4 arany- és 3 bronzéremnél tartanak…

Négy esztendővel ezelőtt, Szingapúrban Lupkovics Dóra tőrbronza jelentette az első magyar ifjúsági olimpiai vívóérmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik