Sport

Magyarország-Szingapúr 42-0

Kiütéses győzelmet aratott a női pólóválogatott a Világkupán.

A magyar női vízilabda-válogatott pénteken kikapott Kínától az Oroszországban zajló Világkupán, ezzel eldőlt, hogy nem jutott be a csapat a legjobb négy közé. Így az ötödik helyért küzdhet tovább az együttes, szombaton pedig Szingapúr volt a mieink ellenfele.

Kötelező győzelemnek ígérkezett a találkozó, az amerikaiak egy nappal korábban például 24-0-ra verték a szingapúriakat. Nos, Merész András csapata ezt jócskán túlszárnyalta, a mieink 42-0-ra nyertek – írja a waterpolo.hu. Keszthelyi Rita kilenc góllal zárt – és vezeti a góllövőlistát -, Bujka Barbara nyolcig jutott.

“Mentek szépen előre a lányok, éreztem rajtuk a felszabadultságot, lekerült róluk a teher. Az ellenfél aranyos kislányokból állt, természetesen nem vagyunk egy súlycsoportban” – mondta a szövetség honlapjának a kapitány.

Az ötödik helyért vívott küzdelemben minden bizonnyal Oroszország lesz az ellenfél, amelyik Dél-Afrikával találkozik szombaton. Meglepetés lenne, ha nem a házigazda nyerne.

Eredmény – vízilabda Világkupa, nők, 5-8. helyért

Magyarország-Szingapúr 42-0 (14-0, 11-0, 7-0, 10-0)

Magyarország: Kasó – Czigány 5, Antal 5, Kisteleki 2, Szücs 2, Illés 2, Keszthelyi 9, Tóth 3, Bujka 8, Hevesi 1, Menczinger 5, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Merész András

Ajánlott videó

Olvasói sztorik