Sport

Elbúcsúztatták az ifjúsági olimpiára utazó magyarokat

Családtagok, barátok és sporttársak búcsúztatták vasárnap délben a Syma Csarnok előtt a szombaton kezdődő nankingi II. nyári ifjúsági olimpiára utazó magyar sportolókat és edzőiket.

A 91 fős delegáció – benne 57 sportoló – túlnyomó része kelt most útra Kínába. Csak Nagy Zsigmond csapatvezető és Ali Csilla, a csapatiroda munkatársa – ők már szombaton elindultak, hogy előkészítsék a szálláshelyet -, illetve három teniszező, Biró André, Bondár Anna és Stollár Fanny, valamint edzőjük, Pelva Gábor hiányzott a gyülekezőről. Utóbbiak vasárnap reggel London érintésével indultak Kínába, mert az ifjúsági olimpia után az amerikai nyílt nemzetközi bajnokságra utaznak, és így kaptak kedvezményes jegyet.

A magyar csapat tagjait autóbuszokkal Ferihegyre vitték, onnan Frankfurtba repülnek, majd átszállást követően helyi idő szerint hétfő délelőtt 10 órakor érkeznek meg Nankingba. 


Fotó: MTI

Tóth József, a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlásosztályának vezetője, a nankingi csapatiroda munkatársa szerint az összes résztvevő közül Magyarország delegációja érkezik meg először az ifjúsági olimpia helyszínére, így lesz elég idő az akklimatizációra.

“Egyértelmű célkitűzés, hogy a versenyzők tiszta eszközökkel, jó szellemben sportoljanak, és egyéni legjobbjuk közelében teljesítsenek. Az a legfontosabb, hogy a magyar sport hagyományaihoz méltóan szerepeljünk és hogy büszkén jöhessünk haza. Nagyon erős a csapatunk, mert aki a nehéz kvalifikáció után idáig eljutott, annak már tudnia kell valamit” – mondta általános elvárásokról, majd a sportági esélyekre is kitért.

“Erős az atlétikai csapatunk, a dobóktól hagyományosan érmeket várunk, de vannak ugróink és futóink is, akik jól teljesíthetnek. Nagyon erős a két vitorlázó fiatalunk, ők néhány hete második világbajnoki címüket szerezték meg. Igaz, most egy speciális hajóosztályban indulnak, de tavaly ott is mindketten világbajnokok voltak – mondta Tóth József. – Hagyományosan erősek az úszóink, tőlük érmeket várhatunk, és a sportlövő Péni István is korosztálya legjobbjai között van. A vívóktól mindig jó szereplésre számítunk, remélem, ők is hoznak néhány dobogós helyezést. Ökölvívásban az esélyeinket növeli, hogy szűk lesz a mezőny, és persze kajak-kenuban is mindhárom versenyzőnk éremesélyes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik