Sport

Federert megizzasztották Torontóban

A svájciak korábbi világelsője bejutott a negyeddöntőbe a kanadai tenisztornán.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Roger Federer pénteken tölti be a 33. életévét, a svájci klasszis pedig egy nagy csatában kiharcolt győzelemmel lepte meg magát a jeles alkalomból. A korábbi világelső rövidítésben nyerte meg az első szettet, majd rendkívül közel volt ahhoz, hogy két játszmában lerendezze a Marin Cilic elleni találkozóját, de a horvát a második felvonásban több meccsladbát is hárított, majd tie-breakben harmadik szettre mentette a találkozót. Federer végül 6-4-re megnyerte a záró etapot, így 2 óra 42 perc alatt jutott be a negyeddöntőbe.

„Jó dolog megnyerni az ilyen meccseket, mert hasonló összecsapásokból egy csomót elveszítettem már karrierem alatt. Főleg ebben a szezonban csúszott be pár szoros vereség. Örülök neki, hogy továbbjutottam” – mondta a férfiversenyeket szervező ATP honlapjának Federer, aki David Ferrerrel találkozik legközelebb.

Amint arról írtunk, voltak meglepetések a játéknapon, kiesett például a világelső Novak Djokovic, akit a francia Jo-Wilfried Tsonga győzött le, ráadásul 6-2, 6-2-re. Stanislas Wawrinkának a dél-afrikai Kevin Anderson elleni csörte jelentette a végállomást, míg a cseh Tomás Berdychet Feliciano López ejtette ki.

Eredmények – Roger’s Cup, férfiak, a 8 közé jutásért

Djokovic (szerb, 1.)-Tsonga (francia, 13.) 2:6, 2:6
Anderson (dél-afrikai)-Wawrinka (svájci, 3.) 7:6 (10-8), 7:5
Murray (brit, 8.)-Gasquet (francia, 12.) mérkőzés nélkül
Dimitrov (bolgár, 7.)-Robredo (spanyol, 17.) 7:5, 5:7, 6:4
Ferrer (spanyol, 5.)-Dodig (horvát) 1:6, 6:3, 6:3
Raonic (kanadai, 6.)-Benetteau (francia) 6:3, 4:6, 6:4
López (spanyol)-Berdych (cseh, 4.) 3:6, 6:3, 6:4
Federer (svájci, 2.)-Cilic (horvát, 15.) 7:6 (7-5), 6:7 (3-7), 6:4 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik