Sport

A sírból hozták vissza a meccset az U18-as pólósok

Az isztambuli korosztályos világbajnokságon a magyar válogatott negyedik mérkőzésén sem talált legyőzőre.

Az Egyesült Államok, Egyiptom és Kazahsztán után Spanyolország sem tudta megverni a magyar válogatottat, hiszen kedden Horkai György csapata nagyot hajrázva 6-6-re végzett a medencében.

Az első negyedben mindössze két gól esett, egyenlő elosztásban, majd sikerült háromszor is beköszönni, amire csak egyszer tudtak válaszolni a spanyolok, így 4-2-ről vártuk a harmadik etapot.

 Fotó: waterpolo.hu

Ekkor azonban fordult a kocka, az ibériai csapat 3-0-ra vitte a negyedet, így egygólos hátrányt kellett ledolgozni a záró játékrészben.

A Horkai-csapatnak ez ment is, bár a spanyolok 6-4-es előnyben is voltak, végül Szatmári és Lovas – öt másodperccel a lefújás előtt talált be – góljaival sikerült 6-6-re menteni a találkozót.

Ez volt az első komoly találkozónk, de azt hittem jobban fogunk játszani, mert eddig meccsről meccsre javult a teljesítményünk. Nagy csata volt végül és mutatja a csapatom erejét, hogy visszajöttünk kétgólos hátrányból – amihez kellett egy jó kapusteljesítmény is. Bízom a fiúkban, hozták eddig azt, amit elvárunk tőlük” – nyilatkozta Horkai György a waterpolo.hu-nak.

Eredmény – U18-as világbajnokság, A csoport

Magyarország-Spanyolország 6-6 (1-1, 3-1, 0-3, 2-1)
Magyar gólszerzők: Lovas 2, Szatmari, Pellei, Manhercz, Vogel 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik