Sport

Lemondott a kajakosok főtitkára

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) hétfői elnökségi ülésén lemondott főtitkári tisztségéről Ábrahám Attila. Döntését az elnökség tudomásul vette - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Ábrahám Attila a szövetség elnökségének meghatározó részével kialakult és az utóbbi időszakban erősödő véleménykülönbségre hivatkozva mondott le.
   
“Sportszakmai és vezetéselméleti kérdésekben alakult ki nézetkülönbség a szövetség elnöksége és köztem, valamint azért, mert eltérően ítéljük meg a sportág belső és külső kapcsolatrendszereit is” – idézte az MKKSZ hírlevele Ábrahám Attilát.


 Fotó: MTI

A tájékoztató kitér arra, hogy főtitkári tevékenységével Ábrahám Attila jelentősen hozzájárult a magyar kajak-kenu sport sikereihez, ezért a szövetség elnöksége felhatalmazta Baráth Etele elnököt és Kadler Gusztáv általános alelnököt, “dolgozzák ki annak részleteit, hogy az MKKSZ és a lemondott főtitkár között fennálló munkaviszony 2014. augusztus 31. napjával közös megegyezéssel szűnjön meg”.
    
“Attila főtitkárként az elmúlt két és fél évben sokat tett azért, hogy a sportág ilyen sikeres legyen – mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke. – Miután a véleménykülönbségek ellenére a személyes jó viszony közte és az MKKSZ elnöksége között továbbra is adott, ezért biztos vagyok benne, hogy a jövőben fogunk még vele együttműködni a sportág eredményessége érdekében.”
    
Az elnökség úgy határozott, hogy nem ír ki pályázatot a megüresedett poszt betöltésére, hanem felkérte Baráth Etelét és Kadler Gusztávot, hogy folytassanak egyeztetést a főtitkári poszt betöltéséről Schmidt Gáborral, az MKKSZ szakmai alelnökével, aki korábban tíz évig látta el ezt a feladatot.
    
Schmidt Gábor 2012 tavasza óta a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese, a jelenlegi munkahelyével történő egyeztetés után szeptembertől lehet újra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik