Sport

Lábak nélkül mutat példát a német atlétapár

Markus Rehm és Vanessa Low az atlétika pályán sikert sikerre halmoznak, sorsuk és a hozzáállásuk azonban még inkább mintaszerű. Példát mutathat.

Markus Rehm, a német atlétikai bajnokságon távolugrásban parasportolóként az épek közt tudott nyerni és ezzel sporttörténelmi tettet hajtott végre. A fizikai korlátait feszegető parasportoló most 824 centis eredményével paravilágcsúcsot ért el. Saját kategóriájában már lényegében mindent megnyert, hiszen 2011-ben világbajnokságot, 2012-ben pedig szintén viilágrekorddal paralimpiát nyert. 

A 26 éves sportólónak a magánélete is a szokásostól kissé eltérő, és talán életében a korábbi trauma kellett ahhoz, hogy nem csak elfogadja a testét, de párjának is egy olyan lányt válasszon, aki szintén végtagamputción esett át, és akivel az elmúlt évek parasportjának sztárpárját alkossák.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Barátnője a most 24 éves Vanessa Low – aki szintén távolugrásban versenyez – Markushoz hasonlóan 15 évesen esett át az amputáción.

Markus wakeboardozás közben szenvedett balesetet, amikor egy motorcsónak propellerje elkapta a lábát, és még így is „szerencsésen járt”, hiszen ha nincs rajta mentőmellény, könnyen lehet, hogy életét veszti.

Vanessa még szerencsétlenebbül járt, hiszen a fiatal atléta egy máig ismeretlen férfi ok nélkül a vonat alá lökte, így az esetet követően mindkét lábát elveszítette, ám már pozitívan áll a kialakult helyzethez.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

„Sosem derítették ki, hogy ki volt, de hogy őszinte legyek, már nem is érdekel. Én is megbékéltem a sorsommal. Egyáltalán nem szégyellem, hogy műlábam van, sőt sokszor színezem a protézisemet, mindig figyelek arra, hogy cool legyek.”

A fiatal pár a sportból képtelen megélni, így Markus ortopédtechnikusként dolgozik, de mint mondta, számára testhezálló munka, hiszen a páciensei tudjk, hogy átérzi a sorsukat, Vanessa pedig a német RTL reggeli műsorának vágójaként dolgozik.

Sportályafutásuk mintaszerű, hozzáállásuk azonban több ennél, példa lehet sok más sportoló számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik