Sport

Kemény Dénes: Csodálatos volt a magyar közönség

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke értékelte a budapesti Európa-bajnokságot.

Két hétig Budapesten, azon belül is a Margitszigeten vendégeskedett a vízilabda európai elitje, ugyanis hazánkban rendezték az idei kontinenstornát: a magyar fiúk ezüst-, a lányok bronzéremmel zárták a megméretést. Kemény Dénes, a szövetség első embere az Inforádiónak értékelte az Eb-t.

„Különösebb problémák nélkül és nagyon sok pozitívummal zárult ez a két hét. Az első este, amikor mindenki veregette a vállunkat, hogy milyen szép a környezet, milyen nagy a nézőközönség, milyen szép a körítés, azt gondoltam, hogy mostantól kezdve minden megy magától, lehet pihenni és élvezni a tíz hónap munkáját. Nem így volt. Másnap reggel már olyan problémákkal szembesültünk, hogy a VIP-teraszra indulók keveredtek a játékosokkal és az újságírókkal, komoly kavalkádokat kellett megpróbálni viszonylag rendezett körülmények közé terelni. Nap mint nap tanultunk, megoldásokat találtunk a problémákra” mondta Kemény Dénes az Inforádiónak.

Az MVLSZ első embere azt is kiemelte, hogy a biztonsági őröknek szerencsére nem azzal kellett törődniük, hogy rendet tegyenek a lelátón, hanem mivel nem voltak atrocitások, így többnyire amolyan „kalauz” szerepük volt, azaz segítettek eligazodni a lelátón helyet foglaló nézőknek.


Áder János köztársasági elnök (k) Paolo Barelli, az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke (b) és Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke (j)
Fotó: MTI

A jegybevételek a terveknek megfelelően alakultak Kemény Dénes szerint, aki utólag is amondó: helyesen döntöttek, amikor nem szabtak magasabb árakat. „Aki idejében lépett, azt biztosan be tudott jutni az Eb-re, nem volt kizárva a tornáról” – mondta Kemény, aki abban bízik, hogy nyereséggel zárható az Eb.

„Csodálatos volt a magyar közönség, végig a hátán vitte mindkét csapatot” – mondta a szurkolókról.

Ami a csapatok teljesítményét illeti, azzal is elégedett a szövetség elnöke, egyedül a női elődöntőben és a férfi döntőben volt csak gyengébb a mieink teljesítménye. A két szövetségi kapitány, Merész András és Benedek Tibor is folytathatja az építkezést a 2016-os riói olimpiára.

„A szakvezetők teljesítették, ami a szerződésükben benne van, második éve szállítják az érmeket. Az elnökségnek elvben akár így is lenne lehetősége szerződést bontani, de természetesen más anyagi vonzattal. Az Eb-n is látottak alapján én nem hiszem, hogy az első őszi elnökségi ülésen felvetődne bármelyikük leváltása.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik