Sport

Nagy Viktor kimaradt a vízilabda-válogatottból

Benedek Tibor kedden reggel ismertette az augusztus 19-24. között, Kazahsztánban esedékes vízilabda Világkupa-keretet. Az Eb-ezüstérmes csapatból négy főt hagyott ki.

A magyar férfiválogatott ezüstéremmel zárta a budapesti Európa-bajnokságot, ugyanakkor még vár rá egy másik feladat a nyáron: a kazahsztáni Világkupában kell bizonyítani.

“Az Európa-bajnoki keretből kikerült Szivós Marci, Vámos Marci, Tóth Marci és Nagy Viktor. Vámos Marci mandulaműtét előtt áll, a többiek pedig pihenőt kapnak. Helyettük Angyal Dani, Bátori Bence, Bedő Krsztián és Lévai Marci került a keretbe” – nyilatkozta Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak.

S hogy mi az oka a gyors kerethirdetésnek?

“Elsődlegesen természetesen az, hogy mindenki tudja, hogy épül fel a nyara. Akik eddig nem edzettek, azoknak fejben is el kell kezdeni hangolódni arra, hogy 7-én elkezdjük a felkészülést. Így már minden tekintetben jobb állapotban érkezhetnek. Itthon készülünk majd a Világkupára, együtt edzünk majd a Japán válogatottal, amíg ők Budapesten gyakorolnak” – mondta a kapitány.

A magyar válogatott kerete a Világkupára:

Kapusok:Decker Attila, Lévai Márton

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Madaras Norbert, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs

Férfi Világkupa (Almaty, Kazahsztán, augusztus 19-24.): 

A-csoport: Montenegró, Szerbia, Egyesült Államok, Dél-Afrika 
B-csoport: Magyarország, Horvátország, Ausztrália, Kazahsztán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik