Sport

Kétmilliárd dollárért eladó a LA Clippers

Egy Los Angeles-i bíró elutasította Donald Sterling klubtulajdonos keresetét, így minden akadály elhárult az elől, hogy kétmilliárd dollárért Steve Ballmer kezébe kerüljön az NBA csapat.

A milliárdos Sterlinget rasszista megnyilvánulásaiért korábban örökre kitiltották az NBA-meccsekről, tőle külön élő felesége pedig közölte, hogy eladja a klubot a Microsoft korábbi vezérigazgatójának. Férje ezt meg akarta gátolni, ám a bíróság beszámíthatatlannak minősítette őt, így hamarosan létre jöhet az üzlet.

Az együttest 33 éve birtokló Sterling máris közölte, hogy pert indít az NBA ellen, és a hétfői ítéletet is megtámadja.

A 80 éves klubtulajdonos körüli botrány április végén robbant ki, amikor a nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen ő hallható, amint – többek között – azt mondja barátnőjének, hogy ne vigyen feketéket a csapata meccseire. A rasszista megnyilvánulás óriási vihart kavart az Egyesült Államokban, az NBA illetékes testülete néhány nappal később örökre kitiltotta a rendezvényeiről a tulajdonost, egyben a legsúlyosabb, 2,5 millió dolláros (558 millió forint) bírságot szabta ki rá.

A botrány nem nagyon hátráltatta a csapatot. A rájátszás negyeddöntőjében 4-2-es győzelemmel állította meg őket az Oklahoma City

Ajánlott videó

Olvasói sztorik