Sport

Merész András: Egy ilyen vereség az edző veresége

A női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya csalódottan nyilatkozott az elveszített elődöntőt követően.

Ahogyan arról már írtunk, a magyar lányok szoros csatában maradtak alul Spanyolországgal szemben, a vendégek 9-8-ra nyertek és bemasíroztak a döntőbe. Merész András csapata így a szombaton a bronzmeccsen lesz érdekelt.

„Arra emlékeztetnék, hogy egy női vízilabdázó vagy éppen bármely sportoló általában annyit szokott csinálni a pályán vagy a vízben, amennyit megtanítanak neki, amennyi edzést elvégez, amennyi munkát belefektetnek. Egy ilyen vereség tehát elsősorban az edzők, az Edző veresége. Biztosan lehetett volna mást csinálni bizonyos helyzetekben, akár a felkészülés alatt, de jelen pillanatban azt nem tudom megmondani, mit. A játékosaim ma is mindent megtettek, ami emberileg lehetséges. Mint csapat, mentális értelemben ma is együtt voltak, ezt nyugodtan kijelenthetem. Sajnos azonban játékban ez nem mondható el. Néha elvitte a játékosokat az egyéni hév, voltak, akik úgy érezték, hogy bizonyos helyzeteket nekik kell megoldani. Ez általában sem szokott hosszú távon kifizetődni, ma sem volt így” – idézi a kapitányt a szövetség honlapja, a waterpolo.hu.


Fotó: MTI

Merész elárulta, hogy nehéz lesz rendbe hozni a csapatot a bronzcsatára, de muszáj lesz.

„Tartozunk ennyivel a magyar női vízilabdának, a szurkolóknak, akiknek ezúton is szeretném megköszönni, hogy mellettünk állnak. Azzal biztos nem lesz hiba, hogy szívvel-lélekkel játsszunk két nap múlva” – így Merész, aki lassan kezdi elhinni, hogy együttesének „elődöntőfóbiája” van.

A kapitány amondó, a magyar csapat ezen a találkozón magát múlta alul, ennek eredménye az egygólos vereség. Épp ezért a keret tagjai egy hosszas beszélgetést tartanak majd, amin megbeszélik, hogy mi volt az oka a vereségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik