Sport

Vízilabda: Olaszországgal találkozunk az elődöntőben

Az olasz vízilabda-válogatott Horvátországot győzte le szerdán, így a házigazda magyar csapattal találkozik a pénteki elődöntőben.


Fotó: MTI

Ugyan a magyar férfi-vízilabdaválogatott nem szállt medencébe a margitszigeti Európa-bajnokság szerdai játéknapján, azért így is volt izgulnivaló: az Olaszország-Horvátország mérkőzés győztese meccsel ugyanis Benedek Tibor együttesével a pénteki elődöntőben.

2-2-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, ekkor az itáliaiak elléptek két találattal, de a harmadik negyed kezdetére kiegyenlített Horvátország. 5-4-re, majd 6-5-re is vezetett ezt követően Olaszország, azonban a horvátok rendre egyenlíteni tudtak. A hajrában Alex Giorgetti révén ismét ellépett kettővel Olaszország és Petar Muslim ugyan faragott a hátrányon, az újabb egalizálás nem jött össze a horvátoknak, pedig a végén fórban támadhattak. Az olaszok 8-7-re nyertek és ők jutottak be az elődöntőbe. Pénteken, 19 órától rendezik a magyar-olasz mérkőzést.

Az alsóházban Franciaország Grúziát, Németország Oroszországot győzte le, így a helyosztókon majd ismét lesz egy orosz-grúz ütközet. A legutóbbi elég fordulatos volt.

Eredmények – vízilabda Európa-bajnokság, férfiak

Az elődöntőért:
Olaszország – Horvátország 8-7 (1-1, 3-2, 2-2, 2-2)

A 7-12. helyért:
Franciaország – Grúzia 10-6 (2-2, 3-1, 3-2, 2-1)
Németország – Oroszország 9-8 (1-1, 2-4, 3-1, 3-2) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik