Sport

Kilenc pókeres a tízmillió dolláros főnyereményért

Megszületett a kilenc döntős a Las Vegas-i póker világbajnokságon, novemberben kiderül, ki viszi haza a tízmillió dolláros fődíjat.

Véget ért a póker világbajnokság, azaz a World Series of Poker, már ami a nyári felvonást illeti, hagyományosan ugyanis novemberig várni kell, hogy megszülessen a versenysorozat főeseményének győztese, aki idén kereken tízmillió dollárt fog zsebre vágni – írja a Poker.hu.

Tíz napig küzdöttek a játékosok a WSOP, azaz a Las Vegas-i póker világbajnokság tízezer dolláros főversenyén, hogy eldöntsék, melyik kilenc zsugás alkotja majd az idei Novemberi Kilenceket, akik közül majd kikerülhet a végső bajnok.

 Fotó: wsop.com

Összesen 6 683 kártyás vette fel a pókerarcot idén, akik elképesztően nagy, 62 millió 820 ezer dollárt adtak hozzá a díjalaphoz. Ebből 693 fizetős helyet állapítottak meg a szervezők, első körben mindenki az egyik ilyen pozícióra pályázott.

Egyetlen egy magyar játékosnak sikerült helyezést elcsípni, mégpedig a rendkívül tehetséges Czuczor Mártonnak, aki végül az 526. helyen zárt, amiért 22 678 dollár ütötte markát.

A hetedik napon aztán kialakult a legjobb kilenc fő személye, akiket November Nine-nak hívnak, és akik valóra válthatják álmaikat, ha megnyerik a döntő asztalt. Már így is a híresség felé vezető út felénél járnak jelen pillanatban, ugyanis a július közepe és november közti időszakban legtöbbjük busásnak ígérkező szponzorszerződést is köt.

Nem mellesleg már 730 ezer dollárt biztosan nyertek, de természetesen mindenkinek a szeme előtt a tízmilliós fődíj lebeg. Jelenleg a holland profi, Jorryt van Hoof vezet, őt is tartják a legesélyesebbnek, de a tavaly is döntőző amerikai Mark Newhouse is favorit, aki ráadásul elképesztő tettet hajtott végre azzal, hogy két évben egymás után is bejutott a November Nine-ba.

Szintén esélyesként emlegetik a svéd Martin Jacobsont, míg az egyik kulcsfigurája a finálénak az egykori csocsóvilágbajnok, Billy Pappas lehet, aki abszolút amatőrként verekedte el magát a döntőig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik