Sport

Norvég öröm a Touron

Métereken múlt a sikeres szökés, Kristoff nyerte az újabb mezőnyhajrát.

Az Alpok két nehéz hegyi szakasza után egy sprintereknek kedvező etappal folytatódott vasárnap a 2014-es Tour de France. A Tallard és Nîmes közötti 222km-es napon Martin Elmiger (IAM Cycling) és Jack Bauer (Garmin Sharp) szökését az utolsó 50 méteren fogta meg a mezőny – írja a velo.hu.

Ezt követően a hajrát Alexander Kristoff (Katyusa) nyerte Heinrich Haussler (IAM) és Peter Sagan (Cannondale) előtt. Az Alpok nehéz hegyei után egy tipikus átvezető nap következett, melyben egyetlen kategorizált emelkedő sem szerepelt az útvonalban. Már az első kilométereken ellépett Elmiger és Bauer. A legnagyobb előnyük 8 perc 50 másodperc volt. Ezt követően azonban a mezőny ritmust váltott és az utolsó 50km-re két perc alá csökkent a differencia.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az időjárás ezúttal sem kedvezett a versenyzőknek. A folytatásban leszakadt az ég és innentől a különbség sem olvadt ilyen ütemben. Az utolsó 10km-re fordulva Nîmes utcáin még mindig 40-50 másodperces előnnyel gazdálkodhattak az élen haladók. A mezőnyt a Lotto-Belisol és a Giant-Shimano versenyzői hozták, de sokat vállalt Tony Martin (Omega) is.

A szökés sorsa ezzel megpecsételődött. A hajrában Kristoff hosszút nyitott, miközben a fáradtan mozgó Kittel és Greipel nem tudott odaférni az élre. Az összetett élén nem történt változás, Vincenzo Nibali (Astana) megőrizte a sárga trikót.

További érdekességek a Tour de France-ról itt!

Eredmény – 15. szakasz, Tallard-Nimes, 222 km

1. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) 4:56:42 óra
2. Heinrich Haussler (ausztrál, IAM Cycling) azonos idővel
3. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) a.i.
   
Az összetett élcsoportja:
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 66:49:37 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 4:37 perc hátrány
3. Romain Bardet (francia, AG2R) 4:50 p h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik