Sport

Vízilabda-Eb: Csoportgyőztes lehet a magyar csapat

Szombaton este Németország ellen száll vízbe Benedek Tibor együttese. Hosnyánszky Norbert nagy valószínűséggel kihagyja a mérkőzést.


Fotó: MTI

A magyar férfi-vízilabdaválogatott előbb legyőzte Spanyolországot, majd Franciaország ellen is hozta a kötelezőt, csütörtökön pedig a nagy rivális szerbeket múlta felül kimondottan jó játékkal. Benedek Tibor együttese szombaton Németországgal csap össze és mire az a találkozó elkezdődik, addigra már tudni lehet majd a horvát-szerb csata végeredményét, így azt is, hogy az esetleges magyar győzelem már most csoportelsőséget jelent-e.

„A németek elleni készülésünket nagyban segíti, hogy az Eb előtti Düsseldorfi felkészülési tornán tudtunk velük játszani és az egy elég nehéz mérkőzés volt. Az ott szerzett tapasztalatok most nagyon jól jönnek” – mondta Benedek a vlv.hu-nak és azt is elárulta, hogy Hosnyánszky Norbert valószínűleg nem fog tudni játszani, mert szalaghúzódása van.

„Csak akkor száll vízbe, ha úgy alakul a helyzet, hogy mindenképpen szükség van a játékára.”

A Németország elleni találkozó 20 óra 30 perckor kezdődik a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda nyitott medencéjében. Minden bizonnyal telt ház lesz, ugyanis szombaton felszabadult pár jegy, ám ezeket percek alatt elkapkodták a szurkolók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik