Sport

Vívó-vb: Márton Anna, péntek, 13

A kazanyi vívó-világbajnokság pénteki napján a női kardozók léptek pástra. Az orosz Jekatyerina GyacsenkóGaram Nóra után az MTK versenyzőjét is megállította. Utóbbit a negyeddöntőbe jutásért.

A 64-es tábla első fordulójában Márton Anna simán verte indonéz ellenfelét, Garam Nóra meglepetésre verte a nála sokkal előrébb rangsorolt, tavaly csapatban világbajnok ukrán Olena Voronyinát, míg Várhelyi Kata az indiai Anandha Sundha Chadalavada győzte le egyetlen találattal.

Testvére, Várhelyi Anna viszont kikapott a dél-koreai Hvang Szeo Nától.

A legjobb 32 közt Márton hozta a kötelezőt a  hongkongi ellenfelével szemben, míg Várhelyi Kata kikapott az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai Mariel Zagunistól, Garam pedig az elmúlt évi vb egyéni ezüstérmesétől, az orosz Jekatyerina Gyacsenkótól

Ráadásul a sorsolás szeszélyéből kifolyólag Márton a 16 között pont az orosszal került össze és ha csak egyetlen tussal is, de alul maradt a magyar versenyző. Mondjuk 14-14-nél Oroszországban egy orosz versenyző ellen csak egy lámpás tussal lehet nyerni…

Márton Anna így a 13. helyen zárta a világbajnokságot, míg Várhelyi Kata a 23., Garam Nóra a 24., Várhelyi Anna pedig a 43. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik