Sport

Hibátlanok a női bárbajtőrözők

A kiemelt Szász Emeséhez mind a három további magyar induló csatlakozott, így valamennyien vívhatnak majd a női párbajtőrözők 64-es főtábláján a kazanyi világbajnokságon.

A világranglistán éllovas Szász Emese – 15 társával együtt – a csütörtöki próbatételt kihagyta, a 132 fős mezőny nagy része viszont a selejtezőből harcolhatta ki a vasárnapi folytatás lehetőségét, a 64-es táblára kerülést.

A magyarok közül ez Révész Juliannának sikerült a leggyorsabban, ő öt győzelemmel és egy vereséggel a 16. helyre került az első szakaszt követően, így még éppen felkerült közvetlenül a főtáblára.

Hasonlóan vívott Tóth Hajnalka is, neki is öt sikeres és egy elvesztett asszója volt, de a rosszabb találati arány miatt a 18. helyre rangsorolták, emiatt még egyszer pástra kellett lépnie. A már 15 tusra menő mérkőzés elején óvatos volt az elefántcsontparti Gbahi Gwladys Sakoa ellen, az első két szakaszt követően még csak 2-2 állt az eredményjelzőn, az utolsó három percben azonban fokozatosan ellépett, s végül magabiztosan, 13-7-re nyert.

Budai Dorinának – aki csoportjában két ellenfelétől kikapott, hármat pedig legyőzött – nehezebb dolga volt Malgorzata Stroka ellen. Az asszó elején hátrányba került, 2-5-ről kellett elkezdenie a felzárkózást. Ez sikerült is neki, sőt türelmes, de addigra már aktív vívással előnybe is került, s 14-12-nél egészen közel állt a győzelemhez. Stroka azonban a hátra lévő néhány másodpercben egyenlített, így jöhetett a ráadás, amelyben Budai ért el szép találatot.

“Nagyon szomorú lettem volna, ha így esek ki – utalt arra, hogy az utolsó pár másodpercben nem figyelt oda eléggé. – A csoportomban a két gyengébb ellenféltől kaptam ki az elején, azután háromszor győztem. Ha már előbb is nyerek, közvetlenül a főtáblára kerülök, de végül is így is jó. A lényeg az, hogy vasárnap vívhatok, és nem kell a szerdai csapatversenyig várnom” – tette hozzá.

A főtáblán Szász az ukrán Anfisza Pocskalovával, Tóth a svéd Sophie Haarlemmel, Révész a német Ricarda Multererrel, Budai pedig a tunéziai Szara Beszbesszel kezd a 64-es táblán vasárnap. Szász és Tóth a 32, Révész és Budai a 16 között összekerülhet egymással.

Csütörtökön még a férfi párbajtőrözők selejtezőjét rendezik.

Ajánlott videó