Sport

Storcz Botond: Nagyon elégedett vagyok

Az elnök és a vezetőedző is maximálisan elégedett a kajak-kenu Európa-bajnokságon elért eredményekkel.

Hétfőn délben hazaérkezett a németországi Brandenburg an der Havelben rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságról a magyar válogatott, amely remek teljesítményt nyújtva nyolc arany- és öt ezüstérmet gyűjtött a kontinensviadalon. A szerepléssel a szövetség (MKKSZ) elnöke és a vezetőedző is maximálisan elégedett.

Baráth Etele, az MKKSZ vezetője a Városligeti Műjégpálya területén tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nagyon sok győzelmet éltek meg az elmúlt években, de most Brandenburgban azért volt jó a sikereket látni, mert a sportolók igazán versenyeztek, nagyszerű küzdelmekben értek el értékes helyezéseket.

“Gratulálok ezekhez a versenyzőknek, edzőknek egyaránt” – mondta a megjelent főszereplőkhöz fordulva.


Fotó: MTI

Storcz Botond vezetőedző előzetesen 8-10 érem megszerzését tűzte ki célul, ezt alaposan túlszárnyalta a csapat, amely ráadásul a nemzetek közötti versenyt is megnyerte, nagy fölénnyel.

“Nagyon elégedett vagyok, jó érzés volt részese lenni a remek eredményeknek. Külön öröm, hogy az olimpiai számokat tekintve öt aranyat és egy ezüstöt gyűjtöttünk” – értékelt Storcz.

A magyarok a parakenusok között is nyertek három ezüstérmet, Weisz Róbert szakágvezető ennek kapcsán annak a reményének adott hangot, hogy jó úton járnak, s bíznak benne, hogy lesznek magyar indulók a 2016-os, riói paralimpián.

Storcz az MTI érdeklődésére elárulta: a versenyzők néhány nap pihenő után elkezdik a felkészülést az év fő eseményére, a moszkvai világbajnokságra, amelyre szűk négy hét múlva, augusztus 6-10-én kerül sor.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az MKKSZ támogatója az augusztus 31-én sorra kerülő Kacsafutamnak, melynek keretében több tízezer gumikacsát úsztatnak majd le a Dunán a Margit hídtól a Batthyány térig. Minden egyes megvásárolt kacsa árából száz forint az UNICEF-hez kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik