Sport

Kivizsgálja a rendőrség a ketrecharcos gyerekek ügyét

A verseny szervezője nem aggódik, mint mondja, nincs félnivalója.

A rendőrség kivizsgálja, hogyan történhetett meg, hogy egy gyermekeknek kiírt MMA-versenyen egy 16 esztendős fiúnak leszakadt a tüdeje. Az eset még május végén történt Csepelen.

A Blikk legfrissebb cikke szerint a rendőrség már elkezdte kihallgatni az ügy résztvevőit. A versenyek szervezője, Felföldi Szabolcs is hallott a nyomozásról, de arról nincs tudomása, hogy feljelentették volna.

„Nincs mitől félnem. Miért is tenném? Az egész vád, hogy kiskorúakat veszélyeztettem volna, kész röhej. A szülők és a versenyzők is tisztában voltak azzal, miről szólnak ezek a versenyek: az MMA kemény, de sportszerű!” – idézi a Blikk Felföldit.

Az MMA Országos Küzdősport Szövetség elnöke, Növényi Norbert tud a vizsgálatról. Mint mondta, a versenyen nem voltak orvosok, a sérültekhez mentőt kellett hívni és végül ők tették meg a feljelentést hivatalból.

„Olyan szabályokat kell hozni, amelyek megvédik a sportoló gyerekeket. Ellenőrizni kell a klubokat is, hogy ne tarthassanak edzéseket olyan emberek, akiknek ehhez semmilyen jogosítványuk nincs.”

A történtek miatt a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportért felelős államtitkárság módosítana a sporttörvényen. Ősszel kerülhet az Országgyűlés elé az a módosítási javaslat, amely megtiltaná a 14 éven aluliak úgynevezett full contact küzdelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik