Sport

Szerbiát nem hozza lázba az Eb

Hétfőn rajtol a budapesti vízilabda Európa-bajnokság. A rendezvényen 10 női, 12 férfi csapat vesz részt, a válogatottak többsége ma érkezik.

Hétfőn kezdetét veszi a budapesti vízilabda Európa-bajnokság. A szervezőbizottság készen áll a csapatok fogadására, amelyeknek egy része már pénteken és szombaton megérkezett, a többségük azonban csak ma landol a fővárosban. Az első érkezők a grúzok, németek, angolok voltak, de már Budapesten van többek között Hollandia, Görögország és Szerbia is.

A szerbek egyébként saját bevallásuk szerint akár az összes érmüket elcserélnék egy olimpiai aranyra, amelyben igen nagy szerepe van a magyar férfi vízilabda válogatottnak is, akikre nagy nyomás nehezedik, hiszen a hazai közönség a tavalyi világbajnoki cím után minden bizonnyal szép szereplést vár tőlük, és ők is maguktól.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A környező országokból többen busszal jönnek, így a szerbek, horvátok, olaszok is. A válogatottakat a csapatkísérő önkéntesek fogadják megérkezésükkor.

A szervezők munkáját 260 önkéntes segíti, közülük a legtöbben fiatalok, főként mér leérettségizettek, egyetemisták. 95%-uk beszél angolul, és 90% ezen kívül még legalább egy másik idegennyelven is tud. A jelentkezők között egyébként meglehetősen kevés a fiatal vízilabdázó.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.