Sport

Ian Thorpe: Meleg vagyok

A íhrek szerint bevallotta másságát az ausztrálok úszófenoménja, az ötszörös olimpiai bajnok Ian Thorpe.

Korábban is cikkeztek már arról a lapok, hogy Thorpe meleg lenne, ám ő ezt éveken át tagadta. Most viszont coming outol, és a hírek szerint tv-műsorban vallja be, hogy a férfiakhoz vonzódik.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az úszó Michael Parkinson műsorába volt hivatalos, ő pedig egy szemtől szembeni beszélgetés során mondta el a hírt.

“Mindig azt mondtad, hogy nem vagy meleg… de mi az igazság?” – kérdezte Parkinson, majd a 31 éves Thorpe ideges lett, és nem igazán találta a szavakat, végül elmondta, hogy valóban igazak a híresztelések, legalábbis erről cikkeznek a brit lapok.

A beszélgetés később került majd adásba, de az előzetesből és a Daily Mail híreiből az derül ki, hogy Thorpe nyíltan beszél majd a témáról.

Parkinson bátornak nevezte Thorpe-ot, amiért felvállalja másságát, hiszen a sport világában nagyon kényes kérdésről van szó, a legtöbb meleg sportoló pedig komoly válságba is kerülhet, amiért titkolóznia kell. “A depresszió elleni harca remek betekintést nyújt a sztárság árnyoldalába” – mondta a riporter.

Thorpe már most számtalan rajongói levelet kapott, melyekben kifejtik, hogy támogatják és szeretik a visszavonult úszót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik