Sport

Őrült végjáték a Touron

Sagannak ismét nem sikerült a szakaszgyőzelem, Trentin viszont révbe ért.

Harmadik alkalommal végzett második helyen az idei Tour de France-on Peter Sagan. Az Eparnay és Reims közötti 234 km-es etap végjátékát két emelkedő és egy lejtmenet színesítette. Ezeken a mezőny több darabra hullott, az utolsó kilométeren pedig bukások is megszakították a sort. Végül egy 30 fős boly hajrázott, ahol Matteo Trentin (Omega-Pharma Quick Step) Peter Sagan (Cannondale) és Tony Gallopin (Lotto-Belisol) előtt szerezte meg a győzelmet. Az összetettben Vincenzo Nibali (Astana) megőrizte vezető helyét – írja a velo.hu.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A Tour hetedik szakaszának két kategorizált emelkedője az utolsó 16km-en belül húzódott. Ide érkezve a mezőny már megfogta a nap elején kialakult szökést. A sprinterek már az első emelkedőn leszakadtak, miközben a mezőnyt az Omega sora hozta. Az első kaptatót követő lejtmenetben az első csoportban egy bukás történt. Ekkor a BMC kapitánya – a tavalyi év fehér trikósa – Tejay Van Garderen is bukott és jelentős hátrányt szedett össze. A második emelkedőn a Tinkoff Saxo előre merészkedett, míg végül az újabb szelekciót Michal Kwiatkowski (Omega) támadása hozta el. Erre már az összes esélyes reagált.

Az utolsó emelkedőt követően Greg Van Avermaet (BMC) lépett el a mezőnytől és vele Sagan tartott. A lejtmenetben kisebb előnyt alakítottak ki az üldözőikkel szemben, de a kettős nem dolgozott össze, így a célegyenesre fordulva összezárt a sor. A hajrában két bukás tizedelte meg az élbolyt, igaz ekkor már a favoritoknak külön időtől nem kellett tartani. Kwiatkowski vezette fel Trentinnek a hajrát, aki mögött ott helyezkedett Sagan. Végül milliméterek döntöttek az olasz javára.

Még több érdekesség a Tour de France-ról itt!

A szakasz végeredménye

1 Matteo Trentin (Olaszország) Omega Pharma-Quick Step, 5:18:39
2 Peter Sagan (Szlovákia) Cannondale, azonos idővel
3 Tony Gallopin (Franciaország) Lotto-Belisol, a.i.

Az összetett állása
1 Vincenzo Nibali (Olaszország) Astana Pro Team, 29:57:04
2 Jakob Fuglsang (Dánia) Astana Pro Team,  0:00:02
3 Peter Sagan (Szlovákia) Cannondale, 0:00:44

Ajánlott videó

Olvasói sztorik