Sport

Facebookon gyűjt energiát a pólóválogatott

A budapesti Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda válogatott érdekes játékra invitálja a szurkolókat.

A játékos applikáció segítségével kiválaszthatjuk kedvenc játékosunkat, akinek egy gombnyomással „lökést, energiát adva” biztosíthatjuk támogatásunkról. A szövetség kérése, hogy minél többen osszák meg barátaik, ismerőseik közt az applikációt ezzel egyre nagyobbá téve pólós csapatért szorító szurkolótábort.

 

Természetesen a csapat mind a 13 nevezett játékosának – Decker Attilának, Nagy Viktornak, Decker Ádámnak, Erdélyi Balázsnak, Gór-Nagy Miklósnak, Hárai Balázsnak, Hosnyánszky Norbertnek, Madaras Norbertnek, Szivós Mártonnak, Tóth Mártonnak, Vámos Mártonnak, Varga Dánielnek, Varga Dénesnek – „adhatnak energiát” és természetesen a lányoknak is.

A szövetség – valódi és nem titkolt – célja pedig az, hogy lemérje mekkora szurkolói bázisa van a nemzeti csapatnak.

A csapatnak a rá váró ellenfelekkel szemben szükséges is lesz a támogatásra, elég csak a friss Bajnokok Ligája győztes Barcelonetára épülő spanyol válogatottra gondolni, amellyel a nyitónapon mérkőzik meg a magyar csapat.

A spanyol válogatott kerete

KapusokIñakiAguilar (CN Terrassa), Eduardo Lorrio (Royal Kenu) 

Mezőnyjátékosok: Albert Espanol, Marc Minguell, Fran FernandezSzirányi Balázs, AlbertoMunarrizMarc Roca (CN Atletic-Barceloneta), Blai Mallarach (Olympiakos), Guillermo Molina (Brescia), Xavier Garcia (Primorje Rijeka), Javier Bustos (Royal Kenu) és Marc Larumbe (CN Catalunya) 

   

Gabi Hernández, a spanyolok szövetségi kapitánya szerint Budapesten nehéz dolguk lesz.

„Budapesten nagyon nehéz dolgunk lesz, ahol ha valaki hibázik, drágán megfizet érte. A mi csapatunkban sok a fiatal, de ők jól kiegészítik egymást az idősebbekkel. Felkészülten utazunk az Eb-re.”

A végső győzelemre is esélyesnek tartott magyar csapatnak azonban vélhetően nem a spanyol, sokkal inkább a szerb, horvát illetve a közelmúltban legyőzött montenegrói csapat lesz a legfőbb vetélytársa az EB-győzelemért.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik