Sport

Kilenc magyar a póker-világbajnokság továbbjutói között

Lezajlottak a selejtezők a WSOP főversenyén, azaz a póker-világbajnokság döntőjén, ahonnan kilenc magyar játékos jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az álmok cirkuszának is hívott póker-világbajnoki döntő idén sem maradhatott ki a Las Vegas-i World Series of Poker versenysorozatából. A három selejtező napon összesen kilenc magyar zsugás vívta ki a továbbjutást – írja a Poker.hu.

Tízezer dollár – ennyibe kerül a nevezési díj a World Series of Poker Main Eventjére, azaz a főversenyek főversenyére, amelyre minden évben pókerprofik és bátor amatőr játékosok váltják meg jegyüket, hogy megvalósítsák álmaikat.

Idén sem volt ez másképp, összesen 6683 fő fizetett be, ami minden idők ötödik legnagyobbja, nem mellékesen 63 millió dollár került a nyereményalapba, amiből a győztes egymaga tízmilliót tehet majd zsebre.

Magyar kártyások is voltak természetesen a mezőnyben, bár számuk elmaradt a vártaktól. Kilencen azonban tovább is jutottak a selejtező napokról, közülük is a legtöbb zsetonnal Kamarás Péter lehet a folytatásban.

Őt követi Lendvai Tamás és Bence Zoltán, majd nem sokkal lemaradva Juhász Benjámin, Tóth Béla következnek, hogy aztán nagyjából ugyanannyi zsetonnal Koroknai András, Czuczor Márton, Stumpf András és Váradi Csaba zárják a sort.

Az egyenes kieséses szakaszban még több mint négy és fél ezren folytathatják a küzdelmeket, az élen egy amerikai játékos, Eric Tracey áll, de a tízszeres WSOP bajnok, Phil Ivey sincs sokkal lemaradva tőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik