Sport

“Hülye angolok, angol hülyék”

Az 2014-es Tour de France angliai rajtja és a szigetországi szurkolók reakciója kapcsán a Gyalog galopp jutott eszünkbe. Az angolok ugyanis megőrültek. Egy részük nagyon. Persze vannak, akik megmaradtak kifinomult, angol sznobnak... Rajongói tweetekből, fotókból szemezgettünk.

A Tour de France, a legrangosabb országúti kerékpáros körverseny idén 20. alkalommal rajtolt Franciaországon kívülről. Az 1990-es évek óta most negyedszer látogatott a doveri szoroson túlra: 1994-ben a 4-5. szakasz Anglia déli részén került megrendezésre (Dover, Brighton és Portsmouth között), 1998-ban a “prológot” és az első két szakaszt Írország látta vendégül (Dublin, Enniscorthy és Corck), majd a prológ és az első szakasz kapott helyet az Egyesült Királyságban (London, Canterbury), hogy aztán a bringások legnagyobbjai Belgiumon keresztül térjenek vissza Franciaországba.

Ezúttal egész hosszan, három szakaszon keresztül tekernek Angliában: Leeds-Harrogate, York-Sheffield és Cambridge-London részesült a megtiszteltetésben. Elképesztős, és nagyon is jellemző a különbség az első két yorkshire-i nap, és a harmadik résztáv között. Íme a valódi hangulat, az igazi angol őrület, és az angol sznobizmus közötti különbség:

Yorkshire-i rajt:

 

Cambridge-i rajt:

Felfestés Yorkshire-ben:

Felfestés Cambridge-ben:

Yorkshire.i templom:

Cambridge-i templom:

Dekoráció Yorkshire-ben:

A yorkshire-i szurkolók felülemelkednek a tömegen:

A cambridge-i szurkolók inkább zoomolnak:

Yorkshire-ben még a kutya is szurkol:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik