Sport

Jó hajrával győzte le Montenegrót a pólóválogatott

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő férfi-vízilabdaválogatott egy góllal volt jobb riválisánál.


Fotó: MTI

Első mérkőzését játszotta pénteken a férfi-vízilabdaválogatott a Németország Kupán, a mieink ellenfele Montenegró volt. Az első félidőben főleg a rivális akarata érvényesült, 1-1 után 3-1-re is vezettek Brguljanék, Vámos azonban még a nagyszünet előtt minimálisra csökkentette a magyar csapat hátrányát (4-3 oda) – derült ki a vlv.hu tudósításából.

A harmadik harmadban ismét el tudott lépni két góllal Montenegró, de Benedek Tibor fiai nem adták fel, előbb 6-6-nál, majd már a negyedik játékrészben 7-7-nél is egyenlítettek, szűk két perccel a meccs vége előtt pedig már itt volt a kétgólos előny. A végén Klikovac még faragott a montenegrói hátrányból, majd Decker védte a meccslabdát, a magyar együttes 9-8-ra megnyerte a mérkőzést.

“A végén leginkább már azért kellett aggódni, hogy ne sérüljön meg senki. Sajnos ezek az új szabályok életveszélyesek, nagyon gyorsan tisztázni kellene, hogy ez lesz-e az Eb-n vagy nem, mert nem nagyon tudjuk még, hogy mire kell számítani. Gratulálok a fiúknak, nagyon jól játszottak!” – nyilatkozta közvetlenül a lefújás után a honlapnak.

Eredmény – Németország Kupa

Magyarország – Montenegró 9-8 (1-2, 2-2, 3-3, 3-1)
Gólszerzők:
Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Vámos 2, Szivós, Madaras, illetve Darko Brugljan 2, N. Janovics 2, M. Janovics, Jokics, Paskovics, Klikovac 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik