Sport

Pistorius-ügy: öngyilkosságtól tart az ügyvéd

Oscar Pistorius, a dél-afrikai paralimpikon, akit barátnője meggyilkolásával vádolnak, a legfrissebb hírek szerint poszttraumás stresszben szenvedett, és egyre nagyobb a kockázata az öngyilkosságának is.

Pistorius a vád szerint 2013. február 14-én brutális kegyetlenséggel lelőtte a barátnőjét. A védelem szerint baleset történt, azért lőtte le Reeva Steenkampot, mert azt hitte, betörő van a házában.

Ennek ellenére a vád Pistorius ellen szándékos emberölés, ugyanis a bizonyítékok, a szakértői vélemények és a rekonstrukció minden bizonnyal kizárja a balesetet, az atléta mégis kitart korábbi állítása mellett.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

„Az, hogy nem kapta meg azt a szükséges orvosi kezelést, amit kellett volna, az állapota romlásával járt, és ez növelheti az öngyilkossági kockázatot” –  mondta Barry Roux védőügyvéd a pretoriai bíróságon, majd hozzátette, Pistorius poszttraumás stresszben és depresszióban szenved a történtek után, ezért szükséges a pszichológiai kezelése.

Korábban viszont a szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a futó mentálisan nem beteg, így folytathatják a tárgyalást, ráadásul felelősségre is vonható a gyilkosság miatt, ha bizonyítást nyernek a vádpontok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik