Sport

Százmillió forintot kaszált Las Vegasban a magyar zsugás

Szécsi Norbert második lett a World Series of Poker 49-es eseményén, így 444 ezer dollár, azaz több mint százmillió forint ütötte markát.

Tavaly világbajnoki címet szerzett a magyar Szécsi Norbert, idén majdnem sikerült a duplázás, de most be kellett érnie a második hellyel, amivel így is több mint százmillió forintot keresett – írja a Poker.hu.

2013 egy nagyszerű év volt a magyar póker történelmében, a fiatal Szécsi Norbert ugyanis hazánk negyedik világbajnoki címét szerezte meg, amivel akkor 345 ezer dollárt keresett.

Idén ismét visszatért zsugásunk Las Vegasba, hogy a 45. World Series of Poker versenysorozatán újra harcba szálljon a póker legértékesebb címéért, a WSOP karkötőért.

Fotó: wsop.com

Összesen 65 eseményt rendeznek 2014-ben, amelyek közül Szécsi az ötezer dolláros No Limit Hold’em tornára nevezett, ami a 49-es sorszámot viselte.

A háromnaposra tervezett versenyre 696 játékos fizette be a nevezési díjat, amivel 3271 200 dollár került a nyereményalapba. Szécsi magabiztosan jutott egyre előrébb és előrébb, a döntőt jelentő harmadik napra a 15. helyen jutott tovább, amelyet még 23-an kezdhettek meg.

A pihenőt követően egyszerűen megtáltosodott a magyar játékos, sorba ejtette ki az ellenfeleit, és már a chipleader pozíciót is birtokolhatta. Szécsi végül bejutott a kilencfős döntő asztalra is, amit az amerikai David Miscikowski vezetett.

A két kártyás fej-fej mellett haladt, mígnem már csak ők ketten maradtak. A Heads Upban aztán nem bírtak egymással, hol az egyikük, hol a másikuk vezetett, végül a döntést a szervezők a negyedik napra hagyták.

Úgy tűnt, az amerikai pihente ki jobban magát, frissebbnek is bizonyult, hamar előnyre tett szert, végül az utolsó partiban hetes párral adta meg Szécsi négyes párra mondott allinjét, és az 5-J-5-3-2 közös lapok neki kedveztek.

Miscikowski WSOP bajnoki címnek, élete első karkötőjének, na meg a 720 ezer dolláros fődíjnak örülhetett, de Szécsi sem búslakodhatott – habár lemaradt az újabb világbajnoki győzelemről – így is 444 ezer dollárral, azaz több mit százmillió forinttal gazdagodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik