Sport

Kiss Gergelyt visszavárják Sri Lankára

Remekül sikerült a kéthetes kirándulás Kiss Gergőnek, aki az ázsiai országban egy hétig tanította a helyi pólósokat.

Amint arról írtunk, egy tavalyi kuvaiti vendégszereplés alkalmával keresték meg a háromszoros olimpiai bajnokot a Sri Lanka-i vízilabdát egyengető helyi vezetők.

Felkérték, tartson edzéseket a haditengerészet csapatának. Nos, ebből aztán nagyobb volumenű szakmai munka kerekedett ki.

Kiss Gergő összefoglalója:

„Tizenhat edzést tartottam a férfiválogatottnak, de a nőinek is vezettem foglalkozásokat, és aztán gyerekeknek is. Természetesen az európai vízilabdázáshoz képest ők alacsonyabb szinten vannak, de hihetetlenül alázatosan edzettek, szeretnék magukba szívni a tudást, és ez nagyon tiszteletre méltó. Az egyhetes edzéssorozat végén játszottunk egy bemutató-mérkőzést, Ádám Zoli, az Ybl korábbi játékosa már korábban kiment dolgozni, ő az egyik csapatot, én pedig a Navy-t, a haditengerészet csapatát erősítettem.


Kiss Gergelyt imádták Sri Lankán
Fotó: Facebook

Edzőknek is tartottam egy szemináriumot, majd a munka után a helyiek biztosítottak nekem és családomnak egy kis pihenést, gyönyörű helyeken jártunk, voltunk szafarin, ahol elefántokkal, krokodilokkal, egzotikus állatokkal futottunk össze. Még mindig látni az országban a cunami okozta katasztrófa nyomait, ez olykor megrendítő volt. Az ország egyik leggazdagabb embere például több ezres falut épített fel a tragédia után, hogy az árván, félárván maradt gyerekeknek segítsen. Ezt a falut, Seenigamát is meglátogattam, a gyerekek itt ingyen sportolhatnak.

Jól sikerült tehát az utazás, és a helyiek szeretnék, ha visszatérnék, lehet, hogy így is lesz, tovább szeretnének fejlődni, idővel komolyabb céljaik is lehetnek. Az is előfordulhat, hogy ők is jönnek Magyarországra.”

Videó – egy kis hangulatjelentés:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik