Sport

Halálcsoportba került a Veszprém a BL-ben

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém nehéz ellenfeleket, míg a Szeged, valamint a női BL-ben címvédő Győr kedvező csoportbeosztást kapott a pénteki bécsi sorsoláson.

A Győr a dán Viborggal, a horvát Lokomotiva Zagrebbel és a svéd Sävehoffal, a férfi BL-ben négyes döntős Veszprém a szlovén Celjével, az orosz Csehovval, a német Rhein-Neckar Löwennel, a macedón Vardar Szkopjéval és a francia Montpellier-vel, míg az EHF Kupa-győztes Szeged a lengyel Kielce, a francia Dunkerque, a svájci Schaffhausen és a dán Aalborg csapatával, valamint egy selejtezőből érkező együttessel találkozik a csoportkörben.

Fotó: MTI/AP

Amennyiben az FTC női csapata továbbjut selejtezős csoportjából, akkor a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara (korábbi nevén Volgograd) és az osztrák Hypo NÖ vár rá.

A női BL-ben a csoportokból a legjobb három jut a kétszer hatcsapatos középdöntőbe, onnan négyen-négyen lépnek a negyeddöntőbe. A férfi BL-ben a hatosokból négy-négy gárda kerül a nyolcaddöntőbe. Mindkét sorozatot négyes döntő zárja.

Csoportbeosztások:

Férfi BL, csoportbeosztás:
A csoport: Kiel (német), Metalurg Szkopje (macedón), HC Zagreb (horvát), La Rioja (spanyol), PSG (francia), az 1. selejtezőcsoport győztese
B csoport: Barcelona (spanyol), Kolding (dán), Alingsas (svéd), Wisla Plock (lengyel), Flensburg-Handewitt (német), a 3. selejtezőcsoport győztese 
C csoport: MKB-MVM Veszprém, Celje (szlovén), Csehovszki Medvegyi (orosz), Rhein-Neckar Löwen (német), Vardar Szkopje (macedón), Montpellier (francia) 
D csoport: Kielce (lengyel), Dunkerque (francia), Schaffhausen (svájci), Pick Szeged, Aalborg (dán), a 2. selejtezőcsoport győztese

a selejtező csoportbeosztása:
1. csoport: Breszt (fehérorosz), Targos Bevo (holland), Vojvodina Novi Sad (szerb), Tatran Presov (szlovák) 
2. csoport: Motor Zaporizzsja (ukrán), Fasano (olasz), FC Porto (portugál), HC Hard (osztrák) 
3. csoport: Constanta (román), Initia Hasselt (belga), Haslum (norvég), Besiktas (török)

Az elődöntők párosításai:
1. csoport:
Breszt-Targos Bevo
Novi Sad-Presov
2. csoport:
Zaporizzsja-Fasano
FC Porto-HC Hard
3. csoport:
Constanta-Hasselt
Haslum-Besiktas
A selejtező csoportok első helyezettjei a 24-es főtáblára jutnak. A második és harmadik helyezettek az EHF Kupa harmadik fordulójába, a negyedik helyezettek az EHF Kupa második fordulójába kerülnek át.

Női BL, csoportbeosztás:
A csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Dinamo Szinara (orosz), Hypo NÖ (osztrák), az 1. selejtezőcsoport győztese 
B csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Vardar Szkopje (macedón), a 2. selejtezőcsoport győztese 
C csoport: Győri Audi ETO KC, Viborg HK (dán), Lokomotiva Zagreb (horvát), Sävehof (svéd) 
D csoport: Larvik (norvég), Baia Mare (román), Metz (francia), Lublin (lengyel)

a selejtezőcsoportok beosztása:
1. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, HC Leipzig (német), HC Minszk (fehérorosz), Sercodak/Dalfsen (holland)
2. csoport: FC Midtjylland (dán), Byasen Trondheim (norvég), HC Podravka Koprivnica (horvát), Radnicki Kragujevac (szerb)

Az elődöntők párosításai:
1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Sercodak/Dalfsen 
HC Leipzig – HC Minszk
2. csoport:
FC Midtjylland – Radnicki Kragujevac
Byasen Trondheim – HC Podravka Koprivnica
A selejtező csoportok első helyezettjei a 16-os főtáblára jutnak. A második és harmadik helyezettek a KEK harmadik fordulójába, a negyedik helyezettek a KEK második fordulójába kerülnek át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik