Sport

Tettünk egy nagy lépést a budapesti vb felé

A Magyar Judo Szövetség reméli, hogy 2017-ben a magyar fővárosban rendezik a világbajnokságot.

A Magyar Judo Szövetséget (MJSZ) vezető Tóth László szerint Budapest a hétvégén első alkalommal lebonyolított Grand Prix-vel nagy lépést tett afelé, hogy 2017-ben világbajnokságot rendezzen.

“Amióta tavaly sikeres Európa-bajnokságot rendeztünk, a nemzetközi szövetséget irányító Marius Vizerrel együtt dédelgetjük ezt a tervet” – nyilatkozta az MTI-nek az MJSZ első embere. “Leadtuk a szakállamtitkárság felé a szükséges dokumentumokat, és remélhetőleg még az augusztusi, cseljabinszki vb előtt kormányzati döntés születik ebben a kérdésben.”

Tóth László hozzátette, tudomása szerint Szlovéniát is érdekli a 2017-es vb lebonyolítása, és mivel Mongólia lemaradt Kazahsztánnal szemben a jövő évi világbajnokságról, vélhetően ők sem fogják feladni a szándékaikat.


Csernoviczki Éva aranyérmet nyert a hazai rendezésű Grand Prix-n
Fotó: MTI

Ami a Papp László Arénában látott kétnapos GP magyar termését illeti – a hazai csapat egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárt -, Tóth László kifejtette:

“Optimista ember vagyok, én ezt vártam, ezek a fiatalok rászolgáltak a bizalomra. Látom azt a csapatot, amelyre lehet építeni, és meggyőződésem, hogy a londoni olimpiánál is sikeresebbek lehetünk 2016-ban Rióban.”

Tóth László elmondta, a tavaly ugyanitt rendezett jégkorong-világbajnokságon rengetegen szurkoltak a magyaroknak, de a dzsúdó lassan megközelíti a csapatsportokat népszerűség szempontjából.

Ami a közelebbi terveket illeti, Tóth László közölte, hogy szeptembertől nemzetközi olimpiai központot hoznak létre a sportág képviselőinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik