Sport

Nem bírtunk Szerbiával a Világliga döntőjében

A szerb vízilabda-válogatott 10-6-ra nyerte meg a szombati finálét. A magyar csapat ezüstéremmel tér haza Dubajból.

Szombaton délután a Világliga Szuperdöntőjében a magyar férfi-vízilabdaválogatott a rivális Szerbia ellen küzdött meg az aranyéremért Dubajban. A meccs első gólját a szerbek szerezték emberfórból, erre azonban érkezett egyből a magyar válasz, Hárai harcolt ki ötméterest, Varga Dénes pedig kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult. A folytatásban kissé döcögős volt a mieink támadása, azonban Szerbia így sem tudott ellépni, 3-2-re vezetett a rivális nyolc perc után.

A folytatás nem sikerült túl jól, míg nekünk nem ment a gólszerzés, addig a szerbek a nagyszünetig további négyet rámoltak be Nagy Viktor kapujába, így két negyed után már 2-7 volt az állás.


Varga Dénes négy gólt vállalt magára a hatból
Fotó: Europress Fotóügynökség

A harmadik felvonásban sokáig nem esett találat egyik oldalon sem, majd a gólcsendet Mitrovic törte meg, így már hat volt közte. Pijetlovic növelte tovább a szerbek előnyét, majd valamivel kevesebb, mint három perccel a negyed vége előtt Varga Dénes szerzett gólt, ejtéssel csapta be a kapust, de nem örülhettünk sokáig, Mandic találata zárta le az etapot.

Varga Dénes a negyedik felvonás elején is megvillant, majd a játékrész közepén testvére, Dániel volt eredményes egy megúszás végén, hogy aztán újra Dénes iratkozzon fel a gólszerzők közé. A végén még a második félidőre beszálló Decker védett nagyokat, a szerbek 10-6-ra nyerték meg a Világliga döntőjét.

A bronzmérkőzést Montenegró nyerte, büntetőkkel dőlt el az Ausztrália elleni csörte.

Eredmények – Világliga

döntő:
Magyarország – Szerbia 6-10 (2-3, 0-4, 1-3, 3-0)

bronzmérkőzés:
Montenegró-Ausztrália 12-9 – büntetőkkel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik