Sport

Hatalmasat kaszált a magyar játékos Las Vegasban

A magyar Stumpf András tornagyőzelmet aratott a Las Vegas-i Venetian kaszinó egyik versenyén, amiért 77 ezer dollárt, 17 millió forintot kapott.

Bár a Rió kaszinóban rendezett póker világbajnokság versenyein is születgettek kisebb-magyar eredmények, a legnagyobb sikert eddig a konkurens Venetian kaszinó tornáján bajnoki címet szerző Stumpf András érte el – írja a Poker.hu.

Mindössze tíz pénzbeérést tudtak elkönyvelni ezidáig a magyar játékosok a 45. World Series of Poker 40 lezajlott eseményén. Sajnos nem sok jel mutatkozik arra, hogy a még további 25 versenyen valamelyikük nagyot kaszáljon.

Ellenben jól megy a szereplés játékosainknak a Las Vegas egyéb kaszinóiban rendezett tornákon, így nem véletlen, hogy Stumpf András az egyik ilyenen egészen a tornagyőzelemig meg sem állt.

A Deepstack Extravaganza III sorozat 600 dolláros, 36-os eseményére végül 739-en regisztráltak, akik 385 ezer dolláros nyereményalapot hoztak létre, és amiből 81 főt díjaztak.

Stumpf remekül szerepelt a selejtező napon, a döntőre maradt 99 játékosból a 25. helyet foglalhatta el. Bár a lapok nem annyira jöttek neki a folytatásban, remek játékkal és kitartó hozzáállással már chipleaderként jutott be a kilencfős fináléba.

Itt aztán nem tudták megállítani sem, a párbajban az izraeli Mordechai Kirschenbaum ellen küzdhetett meg a bajnoki címért. Végül a két játékos alkut kötött, Stumpf több zsetonjának köszönhetően 77 ezer dollárt kapott, és átvehette a győztesnek járó trófeát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik