Sport

Világliga: Kanada is kipipálva

A hétfői sima, 11-5-ös, Ausztrálok elleni győzelem után kedden Kanadát is könnyen legyőzte a magyar férfivízilabda-válogatott.

A Világliga B csoportjában rögtön győzelemmel kezdtünk, de ez az ausztrál csapat ellen várható is volt. A 11-5-ös győzelem után kedden Kanada került terítékre, és most sem vívtunk sokkal izgalmasabb mérkőzést.

Bár az első negyed még 1-1-es döntetlennel ért véget, a második etapban már felszívta magát a Benedek-csapat, Vámos Márton, Varga Dénes, valamint Madaras Norbert révén pedig megléptünk 4-1-re.

Fotó: MTI

A nagyszünet után újabb három magyar gól érkezett, amike kétszer ugyan még válaszoltak a tengerentúliak, de a záró játékrészben nem kegyelmeztünk: Gór-Nagy, Hosnyánszky és Vámos találataival kialakult a 10-3-as végeredmény.

A magyar válogatott legközelebb az Egyesült Államok csapata ellen száll medencébe.

Eredmény – vízilabda Világliga, B csoport, 2. forduló

Magyarország-Kanada 10-3 (1-1, 3-0, 3-2, 3-0)
Gólszerzők:
Varga Dénes 3, Szivós 2, Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi, Vámos, Hosnyánszky, illetve Constantin-Bicari 2, Graham

4. NEGYED

5-8. PERC: Decker kapufa fölé tolta a kanadai lövést, de kollégája is szép bravúrt mutatott be, így az eredmény továbrra is 8-3. Csak eddig, Gór-Nagy Miklós behúzta a rövid sarokba a labdát. Hosnyánszky révén a kapuban pihen a tízedik gól is bravó. Ez a vége, megint simán nyertünk.

1-4. PERC: Vámos Márton újabb találata jelenti a nyolcadik magyar gólt. Graham ötméteresét kivédte Decker, majd Szívós a kapufát találta el a másik oldalon.

3. NEGYED

5-8. PERC: Varga Dénes ismét beköszönt, így a nehéz kezdés után most már sínen vagyunk. Szépítettek a kanadaiak, de még így is négy van közte. A játékrész hajrájában mi is, de a kanadaiak is betalálhattak volna, gól azonban nem született, így 7-3-mal futunk neki az utolsó nyolc percnek.

1-4. PERC: Ott folytatuk, ahol abbahagytuk. Előbb Decker védett nagyot, majd Erdélyi Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé.Egy megúszás után Kevin Graham lőtt a kapunkba, közelebb lopóztak a kanadaiak, de csak rövid ideig tartott az örömük, mivel Varga Dénes azonnal büntetett (6-2).

1-1-es első negyed után most már hárommal megyünk.

2. NEGYED

5-8. PERC: Időt kértek a kanadaiak, az utóbbi pár perc nem róluk szólt. Előbb kihagytunk egy nagyon nagy ziccert – a kapufa mentett -, majd Varga Dániel remek passzát Vámos Márton váltotta gólra. Madaras Norbert pattintott lövése után bent a harmadik magyar gól is, majd Varga Dénes révén a negyedik is (4-1).

1-4. PERC: Szép bejátszás után vezetést szerezhettünk volna, de a labda kicsit hosszú volt, a védők pedig időben kapcsoltak. Madaras lövése sem volt pontos, ahogy a másik oldalon a kanadai bomba is elakadt a blokkban.

1. NEGYED

5-8. PERC: A kanadaiak szinte nullszögből lőttek, de Decker Attila védeni tudott, előtte pedig Varga Dániel lövését blokkolták. Jobban játszunk, de a befejezéseknél valamit hiba mindig becsúszik. Elcsentünk egy hosszú indítást, majd sistergős kapufát lőttünk, ez a játékrész vége (1-1).

1-4. PERC: Az első ráúszásnál Kanada hozta el a labdát, majd lövéssel próbálkoztak, de ez igen gyengére sikeredett. Hibák itt is, ott is. Jó helyzetben elvették a bírók tőlünk a labdát, a leforduló kanadai akció végén pedig Constantin-Bicari húzta a labdát közelről a hálóba, majd szinte azonnal, emberelőnyből Szivós Márton volt eredményes.

Előzetes: Benedek Tibor fiai a könnyebbik csoportba kerültek az idei FINA Világliga szuperdöntőjének selejtezőjében, így a csoportgyőzelem akár elvárás is lehet – Ausztália kiütése (11-5) után Kanada legyőzése sem jelenthet problémát a mai összecsapáson. Kanada egyébként a tegnap egészen szoros mérkőzésen 12-9-re kapott ki az USA-tól.

„Látszott az ausztrálok támadójátékukán, hogy a két centerükből nincs itt egyik sem. A bírók segítettek az elején annyiban, hogy adtak nekik pár kiállítást, amikor vezettünk 4:1-re. Összességében jónak értékelem a találkozót, kiindulópontnak remek, de nehéz következtetéseket levonni belőle, mert ez az ausztrál csapat most jóval gyengébb volt, mint a tavalyi világbajnokságon.” – nyilatkozta avlv.hu-nak a szövetségi kapitány.

A kanadai vízilabda-válogatott
Fotó: Hamdan Sports Complex

A válogatott játékosai is pozitívan értékelték a mérkőzést, kellő önbizalommal várják a mai, Kanada elleni telálkozót, ahonnan Kevin Grahamet személyesen is ismerjük.

Kanada legjobbját jövőre is láthatjuk az ob I.-ben (az OSC-ben), a többiek fiatalok, több honosított játékossal is bírnak. A sanghaji selejtezőtornán ők kvalifikálták utoljára magukat a Szuperdöntőre, a mindent eldöntő meccsen 9-8-ra verték Kazahsztánt. Tartani azért nem kell tőlük. Élő közvetítésünket hamarosan elkezdjük.

Első negyed:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik