Sport

Vízilabda-világliga: simán vertük Ausztráliát

A Világliga szuperdöntője hétfőn rajtolt Dubaiban. A magyar válogatott 11-5-ös könnyed győzelmet aratott az első mérkőzésén.

A vlv.hu helyszíni információi szerint megviselte a fiúkat egy kicsit a Róma-Dubai utazás, ugyanis az egyik utas a repülőgép utasterébe, rosszul lett, feltehetően infarktust kapott. Ilyen előzményeket követően zökkenőmentesen landolt a csapat Dubaiban, ahol káprázatos, a világ legmodernebb uszodája várta a Benedek legénységet. A kapitány elmondása szerint: “Döntőbe szeretnék jutni. Ez azt jelentené, hogy végig a legjobb csapatokkal tudnánk játszani. Egyáltalán nem lesz egyszerű.” Az első ellenfél mindjárt Ausztrália.

Hála a dubai sport1-nek mi is láttuk, amint a magyar válogatott szórakoztató játékkal 11-5-re verte a Világliga szuperdöntő nyitómérkőzésén.

Az egyik magyar gól története:

Vízilabd-világliga, szuperdöntő, Dubai, eredmény:

MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA 11:5 (3:1, 3:0, 2:2, 3:2)

Gólszerzők: Hárai, Varga Dénes, Szivós, Hosnyánszky 2-2, Vámos, Varga Dániel, Tóth Márton ill.; Campbell, Roach 2-2, Cotterill

A következő mérkőzés holnap, magyar idő szerint 13.50-kor lesz, Kanada ellen.

A mérkőzés élő közvetítése alább.

Negyedik negyed:

Tényleg nem nagyképűségből mondjuk, de eddig kiváló “edzőpartner” Ausztrália. Ami viszont a ráúszásokat illeti Varga Dani 2-2-re szépíti ezt a lényegében semmit sem jelentő statisztikát.

Ebből Hárait próbáljuk centereztetni, de nem sikerül góllal befejeznie. Szerencsére elég “impotens” a teljes létszámú támadásvezetéseknél az ellenfél, vagy mi védekezünk inkább ennyire jól.

Mindentől függetlenül Varga Dani újra betalál. 9-3

Támadás ott, támadás itt, de gól az utóbbi percben nem esik gól. A mi oldalunkon speciel Nagy kétszer is szögletre véd.

Valami nincs rendben az ausztrál fejekben. Imént ugye egy szabaddobást végeztek el rosszul, most meg a sarokdobást nem sikerült elvégezniük, így jöhet az újabb magyar gól: megint Madaras centerez és mivel ezúttal Tóthot szabálytalan eszközökkel tudják megállítani – értsd, tépik víz alá nyomják stb. – ezért ötméterest lőhetünk. Varga Dénes pontosan célzott. 10-3

Cotteril megint ejteni próbál, fene a fineszes kenguru agyát, azúttal túl jár Nagy eszén és pontosabban is céloz! 10-4

A végére kicsit kihagyogat a figyelmünk. Elrontunk egy támadásvezetést, majd egy kontrát is fújnak ellenünk, több se kell Campbellnek megduplázza góljai számát. 10-5

Mondjuk mindez nyilván már nem oszt, nem szoroz, mert idő alig van hátra. Minden esetre az eredmény kozmetikázására jó.

Benedek szokás szerint 0:50-el a vége előtt eredménytől függetlenül kikéri az időt. Biztos gyakorolunk egy figurát, ezt az esélyt ilyenkor nem érdemes kihagyni.

No nézzük mi? Vámosra játsszuk a figurát, aki beveri 11-5

Az ausztrál edző is kikéri a magáét, de nekik nem sikerül góllal befejezni az utolsó lehetőségüket, mert Nagy jókor, jó hely van a vízben. A vége marad így 11-5-ös sima magyar győzelem.

Harmadik negyed:

Kicsit sok a hátrányunk, arányait tekintve mindenképp, de jól kezeljük a helyzetet. 6-1 ide, így nincs miért aggódni, ráadásul Szívós elhozza a ráúszásnál a labdát. Kapunk egy előnyt mi is, de Gór-Nagyot – úgy látszik – szabályosan szerelték.

Nagy Viktor él együtt remekül a játékkal, mert labdát szerez kiúszásból. Varga az ebből induló támadásnál rálövi, de a kapus véd.

Miután az ausztrálok nem tudnak mit kezdeni a támadóidejük alatt a védekezésünkkel, szinte tök ugyanaz játszódik le, mint az előbb, Madaras centerez Gór-Nagynak és most is kimarad. De aztán Szívós beveri Varga passzát. 7-1

Megint labdát szerzünk, kontra végén Hosnyánszky eredményes. 8-1

Ez egyelőre kiütés. Az ausztráloktól azért többet, nagyobb ellenállást várna az ember. Meglehet kár volt ezt leírni, mert Campbell hatalmas kapufás gólt akaszt Nagy kapujába. 8-2

Támadnak, támadunk, de kontrát fújnak és immár a negyedik kapufát lövik az ausztrálok, ezúttal Roach.

Benedek ismét időt kér 1.13-al a vége előtt.

Madarasról kapunk egy előnyt és megint lehalásszák az előbbiekhez hasonló bejátszásunkat. A labdaszerzést követően most az ausztrálok kérnek időt. Úgy látszik célba ért az edzői üzenet, mert Roach ki is lövi a bal felső sarkot. 8-3 Vége a negyednek.

Második negyed:

Megint az ausztrálok a gyorsabbak. ők támadhatnak. Gyors egymás után két kapufát is lőnek, majd egy emberelőnyt is elpuskáznak.

Aztán jön egy remek Tóth Márton akciógól centerből!! 4-1

Az ausztrálok Varga kiállítása után kérnek időt. Rá is vannak szorulva, egyelőre nem találják az ellenszert, reméljük nem is fogják!

Felállnak az idő utáni fórra, de Nagy Viktor remekül véd. Szívós Marci sebesen átér az ellenfél térfelére, és a passzt követően máris 5-1

Tóth Márton lő egy remek centergólt újfent, de a bírók belefújnak. Vajon mit láttak? Kontrát…

Síptól hangos az uszoda, mert rosszul végzik el a szabadot, ezért mi jöhetünk. Hosnyánszky köszöni és kilövi a hosszút. 6-1

A kapufa ismét velünk van, ezúttal Cotteril ejtése hangyányit pontatlan..

Varga Dénest állítják most ki, de Nagy Viktor véd szögletre, majd Madaras blokkol egyet és vége is a negyednek. Félidő, nagyszünet.

Első negyed:

Elkezdődött a meccs és rögtön vezetést szereztünk. Hárai lőtt egy remek csavart gólt a hálóba. 1-0

Oda vissza kimaradt helyzetek után Varga Dániel passzát centerből újra Hárai értékesíti. 2-0

Tóth Márton kiállítása miatt hátrányba kerülünk, de az auszik mellé lövik a fórt.

Most nekünk kedveznek a játékvezetők, kiküldenek egyet a kék sapkás ellenféltől és Varga Dénes kihasználja az előnyt. 3-0

Erdélyit kiállítja a sporti, de ezt is kivédekeztük. A támadás pontos befejezése érdekében Benedek 50 másodperccel a negyed vége előtt időt kér, de nem sikerül góllal befejezni.

Ellenben az ausztrálok megúsznak és Roach szépít a végén. 3-1 a negyed vége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik