Sport

Itt a bizonyíték: ezért legyőzhetetlen Hosszú Katinka

Két magyar érem született vasárnap este Rómában a Hét domb elnevezésű hagyományos nemzetközi úszóversenyen, de a váratlanul érkezett ítéletidő miatt félbeszakították a döntők sorozatát. Miután már mindenki elhagyta az uszodát, Hosszú Katinka versenyen kívül medencébe ugrott Frederica Pellegrinivel.

Kiss László szövetségi kapitány elmondása szerint mennydörgés közepette villámlani kezdett, a rendezők pedig lefújták a viadalt.

Az addig lebonyolított finálékban remekül teljesítettek a magyarok, hiszen nyitány gyanánt Kapás Boglárka ezüstérmet szerzett 800 m gyorson (8:28.82 p), majd a 200 méteres férfi hátúszó döntőben Bernek Péter győzött 1:57.80 perccel.

Fotó: Facebook

Hosszú Katinka egyszerűen bámulatos. Miután félbeszakadt a verseny, mindenki pihenni ment, kivéve őt és Frederica Pellegrinit. A magyar úszónő élete legjobbját úszta 200 háton versenyen kívül. Nem véletlenül tart ott, ahol.

“A ma délutáni döntőket sajnos törölték rossz időjárás miatt, 200 hátat és 200 vegyest úsztam volna. De miután kisütött a nap és majdnem mindenki elhagyta az uszodát, Frederica Pellegrini és én felálltunk egy 200 hátra. Életem legjobb idejét úsztam 2:08,3-at! Sajnos ez nem hivatalos, de legalább tudom, hogy úsztam már egy ilyen időt. Holnap pedig megyünk haza!” –– írta Hosszú a Facebook-oldalán.í

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik