Sport

Vízilabda: jó úton a férfiválogatott

Benedek Tibor szövetségi kapitány a pénteki, olaszoktól elszenvedett 10-8-as vereség ellenére pozitívan értékelte a magyar férfi-vízilabdaválogatott római teljesítményét. A felkészülési mérkőzésen félidőben még a mieink vezettek 5-3-ra, innen állt fel a hazai csapat.

A budapesti Európa-bajnokságra készülve Olaszországban edzőtáborozott, majd az Olasz Olimpiai Bizottság fennállásának 100 éves évfordulójára rendezett tornán vett rész a Benedek Tibor vezette magyar férfi-vízilabdaválogatott.

A római tornán a bírók a hazaiaknak kedvezve rengeteg emberhátrányra ítélték a csapatot, ám ennek ellenére az első félidőt sikerült megnyerni. A győzelem a harmadik negyedben úszott el, amit az olaszok 4-0-ra hoztak, a az utolsó hét perc pedig nem bizonyult elégnek ahhoz, hogy a kétgólos hátrányt ledolgozzuk.

Ennek ellenére mind a játékosok, mind pedig a kapitány pozitívan értékelte a mérkőzést. „Legbíztatób  az emberhátrány és az emberelőny, ezeket gyakoroltuk a legtöbbet és ez is ment a legjobban. A hat-hat ellenes támadásunk a leggyengébb egyelőre, de azt kell mondjam, ezzel is foglalkoztunk a legkevesebbett, így ebből a szempontból fel tudom menteni a csapatot. Terméstesen azért a vereség nem esik jól, bármennyire is úgy gondolom, hogy a hazai pálya előnye megvolt az olasz válogatottnak.” – nyilatkozta Benedek Tibor a mérkőzés után a waterpolo.hu-nak, utalva a bírók hozzáállására is.

A csapat Rómából továbbutazik a Világliga szuperdöntőjére, ahol a B csoportban Ausztrália, Kanada és az Egyesült Államok lesz az ellenfél, a másik csoportba Szerbia, Montenegro, Kína és Brazília került.

 

 

A dubaji viadalon a centerek közül Tóth Márton kap lehetőséget, míg Bedő Krisztián hazautazik, és az utánpótlás válogatottal készül a felnőtt csapat visszaérkezéséig. Az európa-bajnoki keretről majd csak ezután születik döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik