Sport

SEHA-liga: a Veszprém indul, a Szeged nem

A magyar férfi kézilabda-bajnokságban szereplő MKB-MVM Veszprém valamint a Pick Szeged is hivatalos honlapján jelentette be jövő évi terveit az újonnan szervezett SEHA-ligával kapcsolatban.

Az elmúlt szezonban a bajnoki illetve kupagyőzelmet arató – valamint Bajnokok Ligája Final Fourba jutó majd negyedikként záró – veszprémiek vezetősége döntött arról, hogy a hazai porond mellett az együttes a nemzetközi kupákban – a Bajnokok Ligája mellett – elindul a főként balkáni csapatokat magába tömörítő SEHA-liga 2014-2015-ös küzdelmeiben.

Fotó:MTI

Az elmúlt szezonban EHF-kupát nyerő Pick Szeged azonban bejelentette, nem vesz részt a sorozatban, mert a liga pénzügyi követelései „komoly anyagi kihívásokat eredményezett volna” ami a jegyárak jelentős emelésével járt volna dr. Szűcs Ernő, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke szerint.

„Jártunk Belgrádban, majd két hete Zágrábban volt az egyeztetés a Zrt. és a SEHA-liga vezetői között. Ekkor (miután már bejelentettük az indulási szándékunkat) szembesítettek azzal a szervezők, hogy több százezer euró nevezési díjat kell az új csapatoknak befizetniük. Minket is meglepett, hogy ilyen magas nevezési összeget kérnek, erre korábban nem volt példa, és a megküldött szerződés tervezetük sem tartalmazta.”

“Itt még nem ért véget a szervezők kérése, mert a tévés jogdíjakra is igényt tartottak. Az egyik kikötés volt az előzetes egyeztetéskor, hogy a hazai meccseink 50 százalékát közvetítse valamilyen országos tévéadó. Ebben mi léptünk, és előrehaladott tárgyalásban voltunk a tévécsatornákkal. Az, hogy még ettől az összegtől is elessünk, már nem fér bele a költségvetésünkbe, ez komoly anyagi kihívásokat eredményezett volna, amit nem kívántunk tovább hárítani a szurkolókra! Amennyiben elfogadjuk a SEHA-liga feltételeit, akkor az közel dupla bérlet- és jegyárakat eredményezett volna, ami a részünkről felvállalhatatlan. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy ilyen feltételek mellett nem kívánunk indulni. Mi tettünk egy ajánlatot, hogy mennyit vagyunk hajlandók fizetni (ez sokszorosa volt a korábbi nevezési díjaknak), ezt viszont a SEHA szervezői nem fogadták el.”

Fotó: MTI

Így a Szeged számára, mint azt a szakvezető elmondta, “marad a magyar bajnokság, és reményeink szerint a Bajnokok Ligája-szereplés. Minden esély megvan arra, hogy az európai topsorozatban induljunk, döntés ebben az ügyben június 20-án lesz.”

Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője – aki Mezei Richárd távozásával ő felel a teljes szakmai munkáért – elmondta a BL és a SEHA-liga nem fér össze, mert „sok utazással jár mindkettő” így nem maradna elég idő a meccsekre való felkészülésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik