Sport

Francia és végre stabil párostársa lesz Babosnak

A június 23-án kezdődő wimbledoni teniszbajnokságtól a francia Kristina Mladenovic lesz Babos Tímea állandó társa női párosban.

“Nagy előrelépésnek tartom, hogy végre állandó partnerem lesz párosban. Nem volt könnyű hétről hétre új partnerrel játszani. Az összeszokottság fél siker lehet, hiszen nem mindegy, hogy fontos pontoknál mekkora a harmónia. Kikivel februárban döntőt játszottunk Párizsban, úgyhogy izgatottan várom a közös versenyeket” – nyilatkozta Babos Tímea, aki a héten Birminghamben is együtt indult Mladenoviccsal, s az első fordulóban hatalmas csatában, 5-7, 7-6, 12-10-re kaptak ki a 2. helyen kiemelt Ashleigh Barty, Casey Dellacqua ausztrál duótól.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A 21 éves, szerb származású Mladenovic kilenc WTA-tornát nyert párosban, és további négy alkalommal volt döntős. Tavaly Wimbledonban és idén az Australian Openen a kanadai Daniel Nestor oldalán diadalmaskodott vegyespárosban.

A jövő héten Eastbourne-ben még a párosban friss Roland Garros-győztes és világelső tajvani Hszie Szu-vej lesz a 21 éves Babos társa, akivel két éve megnyerte a birminghami tornát.

A tervek szerint a Roland Garroson vegyespárosban elődöntős magyar Wimbledonban is szerepel majd vegyespárosban, ismét az amerikai Eric Butorac oldalán.

Babos eddig nyolc WTA-tornát nyert párosban, szinte valamennyi alkalommal más társsal: 2012-ben Birminghamben Hszie Szu-vej, 2013-ban Bogotában és Marrákesben a luxemburgi Mandy Minella, Monterreyben a japán Date-Krumm Kimiko, Szucsouban a holland Michaella Krajicek, Taskentben a kazah Jaroszlava Svedova, idén Sydneyben a cseh Lucie Safarova, míg Kuala Lumpurban a tajvani Csan Hao-csing volt a partnere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik