Sport

Szülés után két hónappal cél a világbajnokság

Mohamed Aida két hónappal Leila lány születését követően indulniszeretne a vívó-világbajnokságon.

Két kajakos olimpiai bajnokunk, Fazekas-Zur Krisztina és Kovács Katalin júniusi, két napon belüli gyermekáldása mellett kissé háttérbe szorult a tőröző Mohamed Aida.

Igaz, ő nem olimpiai bajnok, mégis Európa-bajnoki címmel és világbajnoki helyezésekkel tűzdelt 21 éves felnőtt karrierje csodálatra méltó. Aida speciel szűk egy hónapja, május 11-én adott életet második gyermekének. Leila 51 centivel és 3120 grammal jött a világra, de ami ennél sport szempontból sokkal érdekesebb az anyuka indulni szeretne a július 16-22 között Kazanyban megrendezésre kerülő világbajnokságon.

Két hónappal a szülést követően ez embert és családot próbáló feladat, ennek ellenére  a vívás történetében nem egyedi. Az olasz Valentina Vezzali 2005-ben első fia, Pietro születése után négy hónappal nyert egyéni aranyat Lipcsében, míg második fia, Andrea világrahozatalát követően bő két hónappal éppen Budapesten lett tavaly csapat-világbajnok.

“A versenynaptárban eredetileg augusztusban szerepelt a vb, és úgy terveztem, azon már ott leszek. Ám egy hónappal előbbre hozták, és így már neccesebb. De már újból lejárok a terembe iskolázni mesteremmel, Solti Antallal. Lassan a vívást is elkezdem, bár egyelőre nehéz megszervezni a napunkat, alakulóban van az új életritmusunk – folytatta.” – nyilatkozta a borsonline-nak a bajnoknő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik