Sport

Bylsma többé nem pingvin

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins pénteken menesztette Dan Bylsma vezetőedzőt.

A februári, szocsi olimpián az amerikai válogatottat negyedik helyig vezető tréner elbocsátása nem meglepetés, mivel a Pingvinek évek óta bajnokesélyesként vágnak neki a szezonnak, de rendre már a Stanley Kupa-döntő előtt búcsúznak a rájátszástól, így az idei kiesés után már felvetődött az elküldése.

Akkor azonban csak Ray Shero igazgató esett áldozatul a kudarcnak. Az utódjának pénteken kinevezett Jim Rutherford pedig rögtön bemutatkozó sajtótájékoztatóján közölte, nem Bylsmával képzeli el a csapat jövőjét.

Fotó: Europress fotóügynökség

“Dan kiváló ember és edző, de azt hiszem, hogy váltásra van szükség az előrelépéshez” – mondta Rutherford, aki hasonló pozícióban már bajnoki címre vezette 2006-ban a Carolina Hurricanes együttesét.

Bylsma több mint öt éven át irányította az olyan sztárok által fémjelzett csapatot, mint a kanadai Sidney Crosby és az orosz Jevgenyij Malkin. Ezalatt 252 győzelem mellett 117 vereséget könyvelhetett el, illetve rögtön kinevezése után, 2009-ben Stanley Kupa-győztes lett. Azóta viszont rendre sikertelenül zárta a rájátszást, idén a főcsoport-elődöntőben a Penguins hiába vezetett 3-1-re a párharcban, végül a New York Rangers jutott tovább 4-3-mal.

Az új tréner személyéről még nem született döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik