Sport

Nehéz helyzetben női röpiseink

A magyar válogatott kikapott, így vasárnap mindenképpen nyernie kell Svédország ellen.

A magyar női röplabda-válogatott második mérkőzésén is vereséget szenvedett az izraeli Európa-bajnoki selejtezőtornán, így nehéz helyzetbe került az egyenes ági kijutást jelentő első hely megszerzéséért folytatott versenyfutásban.

Jan De Brandt együttese szombaton a házigazda izraeliektől kapott ki, s a csoport második helyére csúszott vissza.
A zárófordulóban a magyarok a svédekkel találkoznak és mindenképpen győzniük kell ahhoz, hogy esélyük legyen az élen végezni. Ellenkező esetben az izraeli-francia párharc győztese lesz az első.

Ebben a szakaszban két tornára kerül sor, a magyarok egy héttel ezelőtt a franciaországi Moulins-ben mindhárom találkozójukat megnyerték. A csoportgyőztes kijut a 2015-ös kontinenstornára, a második helyezettre pedig egy másik csoportmásodikkal jövő májusban még egy oda-visszavágós harmadik selejtezőkör vár.

Eredmények – női röplabda Eb-selejtező, E csoport (Netánja), 2. forduló

Izrael-Magyarország 3-1 (24, -14, 11, 17)
Franciaország-Svédország 3-0 (14, 22, 14)

Nyeretlenül zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozat második szakaszát a magyar férfi röplabda-válogatott, amely a görögországi Rentiszben rendezett torna harmadik mérkőzésén, szombaton az észt csapattól is kikapott, ezzel utolsóként fejezte be szereplését.

Ebben a szakaszban két tornát rendeztek, a magyar válogatott egy hete Poprádon is mindhárom mérkőzését elvesztette. A csoportgyőztes szlovák csapat kijutott a 2015-ös kontinenstornára, a második helyezett észt együttesre pedig – egy másik csoportmásodikkal – jövő májusban még egy oda-visszavágós harmadik selejtezőkör vár.

Eredmények – férfi röplabda Eb-selejtező, C csoport (Rentisz), 3. forduló

Észtország-Magyarország 3-1 (-27, 17, 19, 16)
Szlovákia-Görögország 3-0 (22, 21, 23)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik