Sport

Angol belharc – 80 ezer néző előtt

Óriási várakozás előzi meg Carl Froch és George Groves nagyközépsúlyú meccsét.

A két angol bunyós szombaton a Wembley Stadionban csap össze, ahová a szervezők 80 ezer nézőt (!) várnak). A WBA és az IBF világbajnoki övét magáénak tudó Carl Froch és fiatal kihívója, George Groves korábban már megmérkőzött egymással, 2013 novemberében, Manchesterben a regnáló bajnok Froch nyert, igaz vitatott körülmények között, így az IBF kezdeményezte a visszavágót – ez a mostani „randevú” lesz az.

„Jól érzem magam, volt elég időm felkészülni a Groves elleni mérkőzésre. Meg szeretném adni a szurkolóknak azt, amit szeretnének – mint ahogyan azt időről időre megteszem. Ez a bunyó ad majd értelmet mindennek. Az első találkozó után pár nappal eldöntöttük, hogy újra megmérkőzöm vele, hogy tisztába tegyük a dolgokat. Erre a Wembley Stadionnál keresve sem találni jobb helyet” – idézi Froch-ot a BBC.


Carl Froch és George Groves nem szívlelik egymást
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Én is a boksz fanatikusa vagyok, így örülök, hogy egy ilyen meccset sikerült tető alá hozni. Remélem, a jövőben is lesznek ehhez hasonló, vagy ennél is jobb gálák. Úgy érzem, megfelelő ember vagyok ahhoz, hogy részt vegyek egy ilyen eseményen. A Froch elleni meccs remélem egy új állomás lesz a karrieremben és a brit bokszban egyaránt” – mondta Groves a meccs előtt.

A második világháború óta ez a brit gála lesz az, melyet a legtöbben néznek meg a helyszínen. Legutóbb 2008-ban, Ricky Hatton Juan Lazcano elleni ütközete mozgatott meg tízezreket, azt a manchesteri bunyót 55 ezren nézték meg élőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik