Sport

BL hatos döntőt rendezhet Budapest

Elképzelhető, hogy a magyar főváros ad otthont a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének 2018-2019-ben.

A legjobb európai klubcsapatok sorozatát záró Final Six esetleges Budapestre hozataláról azon a megbeszélésen volt szó, amelyet a BL idei hatos döntőjének alkalmából Barcelonában tartott az Európai Úszóliga (LEN) felső vezetése: Paolo Barelli elnök, David Sparkes főtitkár és Gyárfás Tamás kincstárnok.

A leendő eseményekkel kapcsolatban elhangzott, hogy a hatcsapatos finálét 2015-ben is Barcelonában rendezik, míg 2016-2017-ben Isztambul lesz a házigazda, ugyanakkor már most tárgyalni kívánnak a potenciális 2018-2019-es rendezőkkel.

Gyárfás Tamás jelezte, hogy a 2021-es vb-pályázat kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte: az új, már 2016 végére elkészülő budapesti uszodakomplexumot a lehető legjobban használják ki a vizes sportágak, azaz további rangos eseményeket igyekezzenek elhozni a magyar sportdiplomaták.

“Ebbe a sorba kiválóan illeszkedne a vízilabda BL-döntő is, azaz egyfajta kötelezettségvállalás nélküli előfoglalással éltem” – mondta Gyárfás Tamás az MTI-hez eljuttatott LEN-sajtóközlemény szerint.

“Budapest prioritást élvezhet, de természetesen előbb egyeztetni kell a kormányzattal és a vízilabda-szövetséggel is, csak azután válhat hivatalossá a pályázatunk” – tette hozzá.

A LEN ügyvezetése arról is döntött, hogy ezentúl a páratlan években két rövidpályás úszó Európa-bajnokságot rendeznek, egyet januárban, egyet pedig decemberben, mivel a páros esztendőkben a rövidpályás világbajnokságok miatt nem lehet megfelelő időpontot találni.

2015 elején az izraeli Netanya lesz a házigazda, míg a jövő decemberi esemény rendezőjéről a LEN Büro nyári, berlini ülésén döntenek: a tagoknak a svéd és a finn pályázat közül kell majd választaniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik