Sport

Balzsay Karcsi nyerésre áll a rákkal szemben

A Bokszvilágszervezet (WBO) és a Bokszvilágszövetség (WBA) korábbi nagyközépsúlyú profi ökölvívó világbajnoka rosszindulatú, áttétes mirigyrákkal (limfóma) küzd, de a Blikk információi szerint szervezete jól reagál a kemoterápiás kezeléssorozatra.

Balzsay Karcsival hétvégén a Nagy Sportágválasztón is összefuthatott a szerencsés szurkoló. Ha az utóbbi hónapokban semmi hírt nem hallott az egykori profi világbajnokról, akkor semmi feltünőt nem láthatott rajta. Szerencsére épp úgy néz ki, mint aktív pályafutása alatt általában.

“Az utóbbi hetekben olyan eredményeket produkáltam, amelyek bizakodásra adnak okot. Persze biztosat ebben a helyzetben nehéz mondani, mivel még egy kemoterápiás kezelés, valamint júliusban, zárásként újabb PET/CT-vizsgálat vár rám. Aktív rákos sejt jelenleg nincs a szervezetemben, de tisztában vagyok vele, a betegségem bármikor kiújulhat, az elkövetkező években folyamatosan kontrollra kell járnom” – számolt be állapotáról a blikk.hu kérdésére Balzsay.

A halálos kór a sportoló lépében és a csontvelőben képzett áttéteket, de állapota ennek ellenére szerencsére folyamatosan javuló tendenciát mutat. Balzsay már a munkába is visszatért, újra edzéseket tart a KSI-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik