Sport

Ibaka visszatérése összekovácsolta az OKC-t

A sérüléséből kilábaló Serge Ibakának nagyban köszönhetően az OKC 106-97-re legyőzte a San Antonio Spurs csapatát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nyugati döntőjének harmadik felvonásán.

Ibaka nélkül nem volt teljes az Oklahoma, a párharc első két elvesztett meccsén nem találtak magukra Kevin Duranték egyik kulcsjátékosuk nélkülözése mellett.

A spanyol center felülmúlta Kendrick Perkins, Steven Adams és Nick Collison előző mérkőzéseken nyújtott teljesítményét is, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapat szépíteni tudjon a négy győztes meccsig tartó párharcban.

Fotó: Europress fotóügynökség

“Amikor az orvos azt mondta nekem, hogy nem játszhatok a play-off hátralévő mérkőzésein, nem hittem el neki, ugyanis én hiszek istenben. Tudom, hogy nem ok nélkül vagyok itt” – mondta Ibaka, aki 15 pontja mellett 7 lepattanót is szedett vasárnap éjszaka.

A csapatok közti különbség a lepattanózásban jött ki, ezt a különcsatát 52-36-ra nyerte a Thunder, ráadásul Tony Parkert is sikerült kivonni a játékból, hisz a francia irányító csak 9 pontot dobott.

“Most védekeztünk a legrosszabbul az egész idény alatt. Csoda volt, hogy a szünetig egyáltalán meccsben tudtunk maradni. Csalódott vagyok, hogy nem a kellő elszántsággal vágtunk neki a találkozónak, s igazából meg sem tudtuk nehezíteni a dolgukat” – nyilatkozott Gregg Popovich, a Spurs trénere.

Eredmény – NBA, nyugati döntő, 3. mérkőzés:

Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs 106-97
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a San Antonio javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik