Sport

Budapesti csikócsapat indulna a MOL Ligában

A jelenleg utánpótláscsapatokat foglalkoztató MAC Budapest jelentkezik a jégkorong MOL Ligába, ahol reményei szerint a 2015/16-os szezontól indulna.

Kangyal Balázs szakmai igazgató elmondta: az elmúlt években tudatosan építették a klubot, folyamatosan léptek előre. Indultak a szlovák junior, majd az osztrák junior és ifjúsági bajnokságban.

“Idáig minden lépés minket igazol, hiszen egy széles bázist alakítottunk ki, minden korosztályos csapatunk döntőt játszott, és egyre több MAC-játékos tagja a korosztályos válogatottaknak” – tette hozzá. “Eljött az ideje, hogy tegyünk még egy lépést, és lehetőséget adjunk játékosainknak, hogy megmutathassák magukat a felnőtt mezőnyben.”

Kangyal jelezte: úgy érzik, egy éven belül kialakul a csapat “komoly gerince”, ami kis erősítéssel igen versenyképes, minőségi együttessé válhat.

“Szeretném hangsúlyozni, hogy mindenképp egy jó csapat kialakítása a cél. A felnőtt gárda finanszírozását egy befektetői kör vállalta” – tette hozzá.

A MAC, illetve jogelődjei 1987-1995 és 1999-2002 között már játszottak az élvonalban.

A junior csapatot a kanadai Bob Dever irányítja majd, ő az előző szezonban a Miskolc vezetőedzője volt, de korábban megfordult más magyar egyesületeknél és korosztályos válogatottaknál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik